Цветан Цветанов ГЕРБ

Заместник-председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов научи за китайската духовна практика Фалун Дафа на летището в Мюнхен на 26 юни 2018 г.

Родният политик получи листовка с информация за метода за самоусъвършенстване, който се практикува свободно по цял свят с изключение на родината си Китай, където е жестоко преследван от 19 години насам. Цветанов отвърна, че ще прочете информацията с интерес.

В частен разговор, политикът правилно предположи, че причина за начало на репресиите е, че комунистическият режим в източната държава се е уплашил от огромния брой последователи на Фалун Дафа, които по данни на самия режим от 1999 г. са между 70 и 100 милиона души, много повече от членовете на комунистическата партия по това време.

Преследването на практиката Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, започва на 20 юли 1999 г. с еднолична заповед на тогавашния държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин. Въпреки намаляване интензивността на репресиите след 2012 г., когато властта пое Си Дзинпин, те все още продължават и не са официално прекратени.

Бившият ни вътрешен министър също окачестви като "ужасно" насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Дафа, което се извършва в държавни китайски болници от 2000 г. и в което, според разследващи, може да са изгубили живота си над 1,5 милиона затворници на съвестта. Този нов "бизнес" в Китай се оценява от експерти на стойност над 1 милиард щатски долара годишно.

Фалун Дафа е традиционна китайска духовна практика на високо ниво за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения. Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies