изложба зала България София

Репортерът на Информационен Център Фалун Дафа България, Росица Йорданова, разговаря с Александра Ботева, куратор и организатор на международната изложба "Изкуството на Джън, Шан, Жен" - Истинност, Доброта, Търпение в превод от китайски език.

Експозицията от близо 30 картини е изложена в зала "България" в сградата на Софийска филхармония до 22 юли.

"Представяме изложбата в зала 'България' с идеята да покажем на хората посланието за добродетелите в нашето съвремие", разказа Ботева, на фона на три от платната.

Художествената стойност на изложбата е значителна: авторите творят в стил неоренесанс; творбите са изпълнени реалистично с масло и акварел, върху хартия и коприна; има елементи на традиционна китайска рисунка и калиграфия.

Необикновеното в изложбата е, че освен да предостави храна за душата - със своите приказни и ефирни изображения на Небесата, на могъщи божества и на затрогващи илюстрации на битката между доброто и злото - тя също информира зрителя, и го прави съпричастен към случващото се с милиони затворници на съвестта в съвременен Китай, и по-специално последователи на духовното движение Фалун Гонг - най-голямата група хора, подложени на системни репресии в наши дни, според Амнести Интернешънъл.

"Приканвам всички жители и гости на София да разгледат изложбата, и се надявам тя да одухотвори деня им; те имат възможност да заемат позиция, така че тази вечна битка между доброто и злото - поне в съзнанието, в сърцето на човек - да бъде спечелена, от светлината, от надеждата, от силата на човешкия дух. Това е посланието на изложбата", завърши Ботева.

Изложбата може да бъде разгледана до 22 юли, всеки ден (включително събота и неделя) от 10 до 18 часа в зала "България" в сградата на Софийска филхармония на ул. "Бенковски" 1 в София.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies