конференция Фалун Дафа Варна България

Варна стана домакин на Седмата национална Фалун Дафа конференция за обмяна на опит в самоусъвършенстването, която се проведе на 15 юли 2018 г. в гранд хотел "Димят".

Петнадесет родни последователи на китайската традиционна система за подобряване на съзнанието и тялото прочетоха пред свои съмишленици есета, в които разказваха за своя път на самоусъвършенстване във Фалун Дафа, с какви трудности са се сблъскали и как са ги преодолели - както личностно, така и в усилията да информират българската общественост за продължаващите 19 години репресии срещу Фалун Дафа в комунистически Китай.

Росица от Пловдив сподели как Фалун Дафа ѝ е помогнала да осъзнае и отърси от редица страхове в живота си, и по този начин да живее по достоен и отговорен начин.

Радослав от София разказа как е преодолял различни свои лоши мисли, които са му пречели да участва активно в усилия за разобличаване преследването в Китай.

Кремена, която живее в Швеция, сподели как след дълги години участие в проекти целящи да спрат репресиите в Китай, сега се е съсредоточила да подобри своя характер и премахне недостатъци като мързел и его.

Иван от Стара Загора прочете споделяне на доживотния затворник Костадин, който започва да практикува Фалун Дафа след редовни посещения на местни последователи на китайската практика в изправителното заведение. В есето си Костадин разкрива как е подобрил характера си, как се чувства свободен въпреки че е затворен и как и други затворници проявяват интерес към Фалун Дафа.

2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-002
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-003
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-004
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-005
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-006
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-007
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-008
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-009
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-010
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-013
2018-07-22-Pictures-FDIC-Varna-Fahui-014
Previous Next Play Pause

Керачка от Бургас сподели как се е вглеждала в себе си, когато се е натъквала на конфликтни ситуации, и е откривала различни недостатъци като завист, неуважение и незачитане на другите, всички от които е коригирала веднага.

Гергана от София сподели как се е запознала с Фалун Дафа: натъкнала се в Интернет на медицинско изследване, което обяснявало как клетките в телата на последователите имали уникални характеристики. Въпреки че била скептична към тази информация, тя я провокирала да посети уебсайта falundafa.org. Така започнала да чете книгите на Фалун Дафа. Всичките ѝ въпроси за живота мигновено получили отговори. По-късно научила медитативните упражнения и се присъединила към групата в столицата.

На конференцията беше прочетено есето на Цветомир от Варна. В него той разказа как с търпение и постоянство е обяснил на съпругата си какво представлява Фалун Дафа. В началото тя била против той да практикува, но след като проявил разбиране към нея и я зачитал в планирането на участията си в Дафа събития, съпругата дори пожелала да посети заедно с него европейската Дафа конференция в Париж миналата година. Тя също се наслаждавала той да ѝ чете пасажи от книгата "Джуан Фалун", която съдържа цялостната философия на Фалун Дафа.

Есето на Сергей, руски последовател, който живее в България, също бе прочетено на конференцията. В него Сергей разказа как е разговарял с различни държавни служители в Русия, колко трудно е да се достигне до тях и как те са променили своето мислене, след като са чули фактите за преследването на Фалун Дафа в Китай.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies