принцеса Бурбон Италия Шен Юн

Специален гост на спектакъла на "Шен Юн" в театър "Сан Карло" в Неапол, Италия, на 10 януари 2020 г. беше принцеса Беатрис Мари Каролайн Луиз Франсоаз от Бурбон-две Сицилии.

Като велик магистър на Франко-Неаполитанския клон на Свещения военен Константинов орден "Свети Георги" и член на семейството на първия френски император Наполеон Бонапарт по съпружеска линия, принцеса Беатрис има високо разбиране за историята, традициите и културното наследство.

"Много се радвам да преживея този спектакъл на прекрасно място като театър 'Сан Карло', който за мен е най-красивият театър в света", сподели кралската особа пред италианскоезичната версия на международната медия "Епок Таймс". "Мястото е пропито с история и традиции."

Принцесата сподели, че е усетила силна положителна енергия по време на спектакъла.

"Зашеметяващо е! Цветовете, ефирността на танците: прекрасни са! Има фантастична енергия! Също предава много важно послание.”

Това е посланието на ценностите и традициите на петхилядолетното китайско наследство, изпълнено с добродетели като лоялност, доброта и почтеност, напът да бъде погубени днес, сподели още знатната дама.

"Ценностите и историята на една държава са важни за младите хора", добави принцесата. "Младите хора трябва да знаят историята, да притежават тези добродетели и да ги прилагат на практика."

Това не е първата среща на принцесата с творчеството на базираната в Ню Йорк компания за традиционно китайско изкуство; тя вече е гледала веднъж спектакъла в Париж.

В рамките на двадесет сценки, "Шен Юн" представя есенцията на класическия китайски танц и културната традиция на Китай. В заредените с пиперлив хумор, ослепителни костюми, триизмерни анимирани декори, брилянтна хореография, първокласно танцово майсторство и оригинална музика изпълнения оживяват митични истории и древни легенди, като тази за Създателя, сътворил 5000-годишна цивилизация, и кратки пътешествия през различни династии и етноси на Китай.

От тази година, "Шен Юн" включва седем трупи, които гастролират успоредно с изцяло нова програма в рамките на световното турне за 2020 г. в над 100 града на пет континента: в Европа, САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, Перу, Австралия, Нова Зеландия, Корея, Япония и Тайван.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies