Фалун Гонг в Дания

Последователи на китайската практика за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Гонг участваха за 14-и път в Панаира на здравето, който се проведе на 14 и 15 февруари в Конгресния център в Оденсе, Дания.

Тази година над 100 организации представиха различни аспекти на здравословния начин на живот. Щандът на Фалун Гонг бе посетен от много хора и рекламиран от уста на уста.

"Вашият щанд ми бе силно препоръчан", сподели посетител.

Двама млади хора се поинтересуваха какъв е ефектът от медитацията на Фалун Гонг.

Последовател на практиката им разказа: "Ние се придържаме към вселенските принципи Истинност, Доброта, Търпение, и се стремим да бъдем добри хора. Така в хода на нашето подобрение, ние въздействаме благоприятно върху нашите семейства, работна среда и общество."

Посетителите на щанда научиха също, че Фалун Гонг (още известна с името Фалун Дафа) е преследвана в Китай от 15 години насам. Мнозина се включиха без колебание в подписка, която осъжда жестокостите, извършвани от китайската комунистическа партия спрямо последователите на Фалун Гонг.

Хората бяха шокирани да научат, че китайският комунистически режим убива практикуващи Фалун Гонг с цел да продаде органите им за печалба.

След като чу историята за преследването, жена прегърна спонтанно една от практикуващите Фалун Гонг, и заяви: "Съпричастна съм към тежката съдба на хората в Китай."

Мъж дойде няколко пъти на щанда на Фалун Гонг, подписа се в петицията и закупи книгите на господин Ли Хонгджъ, основател на практиката: въвеждащия текст "Фалун Гонг" и цялостната философия "Джуан Фалун".

Освен философия, практиката Фалун Гонг включва и пет медитативни упражнения, които бяха демонстрирани по време на изложението.

Всички дейности на Фалун Гонг са изцяло безплатни в над 114 страни по света, където практиката е популярна.

Книгите са преведени на над 30 езика и могат да бъдат свалени от falundafa.org. На същия уебсайт могат да бъдат гледани също видео инструкции за изпълнение на медитативните упражнения.

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies