Австрия: Фалун Гонг привлича вниманието на обществеността

Практикуващи метода за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Гонг проведоха информационно събитие в Клагенфурт, столицата на австрийската федерална провинция Каринтия, на 29 август.

Жителите на града бяха силно заинтригувани от книгите на Фалун Гонг, представени по време на събитието.

Въвеждащият текст "Фалун Гонг" и основната философия "Джуан Фалун" стават бестселъри в Китай през 90-те години на миналия век, след като господин Ли Хонгджъ, техен автор, представя практиката пред китайската общественост през 1992 г.

Въпреки огромната популярност и положителния ефект на Фалун Гонг върху здравето и морала на хората в Китай, комунистическата партия забранява медитативния метод през 1999 г. от страх за своята власт.

От 15 години насам практикуващите Фалун Гонг в Китай, които по данни на китайското правителство са между 70 и 100 милиона души, са подлагани на жестоки репресии и дори убивани.

След като научаваха какво се случва в Китай, хората в Клагенфурт решително се подписваха в подписка в подкрепа на Фалун Гонг и с призив за незабавно прекратяване на репресиите.

„Това е невероятно, наистина шокиращо! Само демони могат да извършат такива престъпления!” се възмути млада жена.

Подобни кампании се провеждат по цял свят. Те призовават международната общественост да обедини усилия и окаже натиск върху китайския комунистически режим да спре гоненията.

По време на информационното събитие в Клагенфурт бяха демонстрирани и петте медитативни упражнения на Фалун Гонг на фона на тиха музика. Спокойните и плавни движения привлякоха много хора. Мнозина пожелаха да ги научат на място.

Упражненията на Фалун Гонг са лесни за научаване и редовното им изпълнение води до общо подобрение на здравето и тонуса, и до намаляване на стреса. 

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies