Турция Фалун Дафа Гонг

Последователи на духовната практика Фалун Дафа от Турция проведоха тридневни събития в Мерсин от 1 до 3 май 2015 г., за да приветстват Световния ден на Фалун Дафа, който се празнува традиционно по цял свят на 13 май.

Практикуващите изучаваха основния текст на Фалун Дафа, книгата "Джуан Фалун", и споделиха опит в самоусъвършенстването. Всяка сутрин изпълняваха заедно петте медитативни упражнения на Фалун Дафа и след това раздаваха информационни листовки на гражданите на Мерсин.

Нови симпатизанти на практиката, които за първи път взеха участие в подобни събития, казаха, че преживяването е било много вдъхновяващо.

Накрая, всички заедно си направиха групова снимка по случай Световния ден на Фалун Дафа и пожелаха честит рожден ден на нейния Учител, г-н Ли Хонгджъ.

Рождената дата на г-н Ли съвпада с деня на първото преподаване на Фалун Дафа в Китай през 1992 г. – 13 май. Именно този ден се чества като Световен ден на Фалун Дафа в над 100 страни по света, където практиката е популярна.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies