Практикуващи Фалун Гонг провеждат мирен протест.

Симпатизанти на духовната практика Фалун Гонг от няколко европейски държави проведоха успоредни събития по повод 16 години от първия мирен протест на мирната практика в Пекин на 25 април 1999 г.

Те разказаха на хората за същността на древния китайски метод за подобряване на характера и здравето, за продължаващите репресии срещу последователите му в Китай и призоваха за незабавно прекратяване на преследването.

Преди 16 години на тази дата в Пекин се събират 10,000 практикуващи, за да протестират срещу неправомерното задържане на 45 свои съмишленици в град Тиендзин. Въпреки мирния характер на протеста, на 20 юли 1999 г. бившият партиен лидер Дзян Дзъмин издава еднолична заповед за забрана на Фалун Гонг и започва национална кампания с цел да изличи практиката от Китай.

Мирен протест и подписка в Румъния

Румънски практикуващи Фалун Гонг проведоха мирен протест пред китайското посолство в столицата Букурещ на 25 април 2015 г. Те призоваха за спиране на преследването, включително на насилственото отнемане на органи от живи последователи на практиката в Китай. Последва мирно бдение със свещи в памет на жертвите на репресиите. Събитията провлякоха вниманието на много граждани и гости на града. Мнозина се спираха, за да научат повече за случващото се в Китай.

След мирния протест, румънските практикуващи организираха подписка в парка "Херастрау", разположен на брега на едноименното езеро. След като научиха за жестокото преследване, много граждани на Букурещ изразиха своята подкрепа, като се подписаха в подписка, призоваваща за неговото прекратяване. Млад човек сподели, че всяка година посещава събитията на Фалун Гонг, за да подкрепи практикуващите и защото "подобно преследване e недопустимо".

Митинг в Русия

Руски практикуващи Фалун Гонг се събраха пред китайското консулство в Санкт Петербург на 25 април 2015 г., за да апелират за незабавно спиране на преследването на духовната практика в Китай.

След това симпатизантите на Фалун Гонг проведоха митинг в близост до Държавния политехнически университет. Целта на събитието бе да разобличи престъпленията на китайската комунистическа партия спрямо Фалун Гонг през последните 16 години.

По време на мероприятията бяха събрани 240 подписа в петиция, която призовава за прекратяване насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в китайски държавни болници и затвори.

Събития в Норвегия

Практикуващи Фалун Гонг проведоха мирен протест пред китайското посолство и пред сградата на Парламента в Осло. Популярният норвежки актьор Кристофер Йонер, който мина покрай мястото на събитието, се спря при практикуващите и сподели, че е научил за преследването и престъпното отнемане на органи в Китай по време на пътуването си в Хонконг. Артистът се подписа в подписката на Фалун Гонг и взе допълнителни материали, за да ги даде на свои познати и приятели.

Фотоизложба в Дания

Симпатизанти на Фалун Гонг проведоха събитие на площада пред кметството в столицата Копенхаген на 25 април 2015 г. Те представиха изложба със снимки на жертвите на преследването и събираха подписи за незабавното му прекратяване.

Служител на ООН, който се спря на мястото на събитието, каза, че не може да се подпише в подписката заради заеманата от него длъжност, но че подкрепя Фалун Гонг, и взе информационни материали.

Няколко китайци, които научиха за Фалун Гонг и за преследването, заявиха, че се отказват от членството си в китайската комунистическата партия и нейната младежка организация.

Подписка срещу отнемането на органи в Холандия

Практикуващи Фалун Гонг в столицата Хага раздаваха листовки за същността на духовната практика и събираха подписка за спиране на продължаващото преследване в Китай. Подписката получи голяма подкрепа от местните жители и от многочислените туристи.

В Италия китайци осъждат комунистическата партия

По време на мероприятия на 25 април в китайския квартал в Милано, проведени от привърженици на Фалун Гонг, 53 китайски туристи подписаха декларации, че напускат редиците на китайската комунистическа партия.

Симпатизантите на Фалун Гонг направиха демонстрация на медитативните упражнения на практиката и призоваха граждани и гости на Милано да подкрепят подписка за спиране репресиите срещу Фалун Гонг в комунистически Китай.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies