Хора се учат как да правят лотосови цветя оригами

Хиляди жители на шведската провинция Йостерйотланд посетиха „Нощта на културата“ в Норшьопинг на 27 септември.

Събитието се провежда за 29-а поредна година по инициатива на местната община.

Стотици музиканти, художници и изпълнители на изкуството във всичките му форми представиха своите произведения и стил на живот.

Фалун Гонг, древна китайска практика за усъвършенстване на духа и тялото, също бе част от програмата на празненствата. Практикуващи от Норшьопинг, Линшьопинг и Стокхолм участваха в „Нощта на културата“ за четвърти пореден път.

Много посетители на ежегодния културен форум дойдоха в залата на Фалун Гонг, за да научат за същността на практиката, да пробват петте медитативни упражнения и да се включват в работилницата за лотосови цветя оригами.

Хората се чувстваха много приятно в спокойната и мирна атмосфера на събитието. Те бяха силно заинтригувани от книгите с философията на Фалун Гонг и с любопитство гледаха видео демонстрацията на упражненията. Някои пожелаха да ги научат на място.

Кулминацията на вечерта беше прожекция на документалния филм „Свободен Китай: Смелостта да вярваш“. Той разказва историята на двама души, измъчвани в трудови лагери в Китай заради това, че практикуват Фалун Гонг. Лентата проследява техните усилия да изобличат продължаващото 15 години преследване на Фалун Гонг от комунистическата партия в Китай и да спомогнат за неговото прекратяване.

Сред публиката имаше двама китайци, които бяха силно развълнувани от филма и разгорещено обсъждаха току-що видяното. Друг човек от публиката сподели, че е силно трогнат от филма и че желае да организира прожекция в местна църква, както и да разпространи информация за филма по Интернет сред свои познати. 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies