Словения Фалун Дафа

Симпатизанти на Фалун Дафа от Словения, Хърватия, Сърбия и Австрия се събраха на 2 май 2015 г. на площад "Прешернов" в словенската столица Любляна.

Те представиха пред обществеността същността на китайската практика за самоусъвършенстване и събираха подписи за прекратяване насилственото отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Дафа в държавни китайски болници и затвори.

Въпреки прогнозата за дъжд, времето беше хубаво и улиците бяха изпълнени с местни жители и туристически групи, които разглеждаха забележителностите на Любляна.

Минувачи се спираха пред информационния щанд, където практикуващите Фалун Дафа бяха изложили информационни листовки и подписка за защита правата на своите съмишленици в комунистически Китай.

Възрастна жена сподели, че баба ѝ е от еврейски произход и е била преследвана от нацистите по време на Втората световна война. Разстрои се, когато чу, че подобни неща се случват в Китай сега.

Граждани и гости на Любляна проявиха интерес и подкрепиха мероприятието на Фалун Дафа. Много от тях се подписаха в подписката.

Китайски туристи снимаха информационния щанд и практикуващите, докато последните изпълняваха медитативните упражнения на Фалун Дафа.

Няколко младежи се спряха, за да заучат плавните движения на упражненията.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies