Австрия министерство

Д-р Герхард Дужек, директор на отдела за човешки права при Австрийското федерално министерство за европейски и международни въпроси, се срещна в края на юли с представители на неправителствени организации, за да се запознае с нарушаването на човешките права в Китай, и по-специално с тези на последователите на медитативната практика Фалун Дафа (Фалун Гонг).

Немската неправителствена организация за защита на човешки права Международно общество на заплашените народи (STPI), Австрийската Фалун Дафа Асоциация и американската „Лекари срещу насилствено отнемане на органи“ (DAFOH), запознаха Д-р Дужек с преследването на Фалун Дафа в Китай и с доказателствата за насилственото отнемане на органи от незаконно задържани практикуващи Фалун Дафа.

Доклада от 2006 г. на двамата канадски защитници на човешките права, Дейвид Килгор и Дейвид Матас, потвърди, че китайския режим използва затворници практикуващи Фалун Дафа като жива банка за органи, които захранват разцъфтяващата индустрия за трансплантации в страната.

Уан Йонг, председател на Австрийската Фалун Дафа асоциация, запозна д-р Дужек с наскорошната масова вълна съдебни процеси, завеждани в Китай срещу Дзян Дзъмин - бившия главен секретар на Китайската комунистическа партия. В делата потърпевшите търсят съдебна отговорност за репресиите срещу практикуващите.

Дзян Дзъмин се смята за инициатор на преследването срещу практиката през юли 1999 г., което продължава и до сега.

Според доклад от юли 2015 г. на Международната организация за разследване преследването на Фалун Гoнг (WOIPFG) от началото на преследването милиони са вкарани в трудови лагери и затвори и са подложени на изтезания.

Д-р Дужек изрази загриженост относно преследването, и увери, че ще направи всичко възможно с дипломатически средства, за да спомогне за спирането му.

Международно общество на заплашените народи е организация базирана в Гьотинген, Германия. Организацията има за цел да защитава и да информира относно малцинствени групи, преследвани от правителствата в страните, в които живеят. Организацията има консултативен статут при ООН.

„Лекари срещу насилствено отнемане на органи“ (DAFOH) е организация от медицински лица от цял свят, борещи се с неетичните практики при трансплантациите на органи. Подписката на DAFOH, настояваща пред ООН за разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи в Китай, е подкрепена от близо 2 милиона души от цял свят.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies