съд дело

329 практикуващи медитативната практика Фалун Дафа от Германия и Швейцария подадоха жалба до Главната прокуратура в град Карлсруе (Германия) на 5 август, с настояване бившият президент на Китай Дзян Дзъмин да бъде подведен под отговорност за репресии, нарушаване на човешки права, геноцид и престъпления срещу човечеството.

В качеството си на партиен лидер на Китайската комунистическа партия (ККП) Дзян Дзъмин дава началото на повсеместна вълна от репресии на последователи на духовната практика Фалун Дафа през юли 1999 г. Репресиите продължават и до днес.

С тази жалба практикуващите и техните семейства търсят отговорност за моралната и физическа вреда, нанесена им вследствие на репресиите.

Произволни арести и лишаване от свобода без съд и присъда, затваряне в трудови лагери, побой и малтретиране са само малка част от методите използвани от ККП за осъществяване на преследването на Фалун Дафа в Китай.

Жалбата е изпратена до главния прокурор на Федерална република Германия. В нея се казва: "Ние, долуподписаните, подкрепяме жалбата и изискваме Главната прокуратура на Германия да започне разследване на отговорните лица, по-специално на Дзян Дзъмин, за извършване на геноцид и престъпления срещу човечеството."

Информационен Център Фалун Дафа Германия съобщи за общо над 100 000 души, предимно в Китай, подали жалби до средата на август срещу Дзян Дзъмин.

Фалун Дафа, известен още като Фалун Гонг, е традиционен метод за самоусъвършенстване, който е представен за първи път в Китай през 1992 г. Практикува се в над 114 страни по света. Включва пет медитативни упражнения и се базира на принципите Истинност, Доброта, Търпение.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies