Швеция Малмьо

Последователите на практиката за подобряване на тялото и духа, Фалун Дафа (Фалун Гонг), взеха участие във фестивал в град Малмьо в Швеция. Те организираха щанд с подписка за подкрепа на човешките права и демонстрираха петте медитативни упражнения на практиката.

На 16 август през щанда на Фалун Дафа преминаха стотици посетители, много от които се спираха, за да получат брошура с информация за практиката и репресиите срещу нея в Китай.

От 1999 г. до сега последователите на Фалун Дафа са преследвани от китайския комунистически режим за това, че следват принципите Истинност, Доброта, Търпение.

Посетителите на щанда оставаха силно възмутени от информацията, че в Китай практикуващите са изпращани в трудови лагери, където са малтретирани и подлагани на жестоки мъчения.

„Няма абсолютно нищо лошо да се следват принципите Истинност, Доброта, Търпение. Хората не бива да бъдат преследвани за това“, заяви възрастен гражданин.

През 2006 г. канадските защитници на човешките права Дейвид Килгор и Дейвид Матас представят доклад, съдържащ множество доказателства, че практикуващите в Китай са използвани като жива банка за органи. От тогава започват различни международни усилия да се спре това престъпление срещу човечеството.

В Малмьо практикуващите приканваха минувачите да подкрепят една такава инициатива – подписка организирана от неправителствената американска организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH). Подписката призовава Върховния комисар на ООН по правата на човека да окаже натиск върху китайските власти незабавно да прекратят насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Дафа в Китай. До сега са събрани над 2 милиона подписа в 54 страни по цял свят.

Много хора с готовност дадоха своята подкрепа и осъдиха репресиите срещу практикуващите Фалун Дафа.

В продължение на осем дни през август близо 1,4 милиони любители на културата, музиката и изкуството посещават фестивала в град Малмьо, който се организира от 1985 г. насам. Фестивала е най-големият градски фестивал в страната. Самия град е основан през 1250 г. и има население от близо 315 хиляди души. Той е един от 133-те града, обявени за исторически градове в Швеция. Фестивала е безплатен за посетители.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies