Брюксел лекар трансплантация

Над 3000 лекари участваха в 17-ти конгрес на Европейската асоциация за трансплантация на органи (ESOT), който се проведе от 13 до 16 септември в сградата на Европейския парламент в Брюксел. В конгресът взеха участие и лекари от Китай.

По време на конгреса пред сградата на европарламента практикуващи духовната практика Фалун Дафа организираха мирен протест за да привлекат вниманието на лекарите и обществеността върху проблема с отнемането на органи от живи хора в Китай – смразяваща практика, потвърдена от няколко независими доклада на защитници на човешките права и неправителствени организации.

„Нашата основна задача като лекари е да спасяваме човешкия живот, а не да убиваме хора, за да спасим други. Не може да се изземат органи без доброволно съгласие", каза лекар от Конго, след като се запозна с плакатите на практикуващи Фалун Гонг относно насилственото отнемането на органи в Китай.

Лекар от Швейцария посъветва практикуващите да разпространят тази информация чрез Интернет за да може медицинската общност да научи за случващото се в Китай.

Много участници в конгреса заявиха, че за да подпомогнат спирането на това чудовищно престъпление, ще информират своите колеги за отнемането на органи в Китай.

Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай е потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Според тях между 2000 г. и 2005 г. при трансплантациите в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

През декември 2013 г. Европейският парламент прие резолюция, която осъди насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Документът препоръчва страните-членки на Европейският съюз публично да осъдят злоупотребите с органи в Китай и да осведомят своите граждани, пътуващи до КНР. Подобна резолюция е гласувана вече и в Конгреса на САЩ.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies