Минувачи четат информация за Фалун Гонг в Амстердам, Холандия.

Хиляди жители на Амстердам и туристи от цял свят, включително от Китай, научиха за същността на китайския метод за самоусъвършенстване Фалун Гонг по време на информационно събитие, което се проведе на 4 октомври на площад "Дам", една от най-популярните туристически атракции в Холандия.

Хората научиха, че практиката Фалун Гонг, още известна с името Фалун Дафа, включва философия с три основни принципа Истина, Доброта и Търпение, и пет лесни за научаване медитативни упражнения.

Те обаче бяха шокирани да чуят, че въпреки мирния характер и благотворния ефект върху здравето и морала, последователите ѝ са преследвани в своята родина от 15 години насам: тормозени, изтезавани и дори убивани с цел органите им да бъдат продадени на пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Стотици хора се подписаха в подписка, която се обявява за незабавно прекратяване на този геноцид в Китай.

Много китайски туристи се престрашиха да вземат листовки за Фалун Гонг, за да научат истината. В Китай темата Фалун Гонг е табу и практикуващите са обявени за "врагове на народа".

Двама полицаи на служба дълго наблюдаваха събитието и преди да си тръгнат, изразиха своята подкрепа.

„Ние също искаме да практикуваме Фалун Дафа!”, споделиха те.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies