Загреб Хърватия събитие

Практикуващи медитативната практика Фалун Дафа от Хърватия и Словения демонстрираха упражненията на практиката и събираха подписи за петиция срешу нарушаване на човешките права в Китай, където практиката е подложена на репресии от 1999 г. Събитието се състоя в столицата на Хърватия, Загреб, на 20 февруари т.г.

Много минувачи се спираха да гледат демонстрацията на упражненията на практиката. Фалун Дафа, освен философия, основаваща се на принципите истинност, доброта, търпение, включва и пет, лесни за научаване, медитативни упражнения. Голяма част от хората се интересуваха, къде могат да научат уражненията в града, а някои искаха да ги научат на място.

Упражненията и учението на практиката са напълно безплатни и могат да се намерят в интернет на сайта www.falundafa.org

Гражданите научаваха чрез директен разговор с практикуващите или от плакатите, които те бяха разпънали, за преследването на практиката и отнемането на органи от нейни последователи с цел трансплантация и печалба.

Практикуващите Фалун Дафа в Китай, вече близо 16 години, масово са подложени на тежко преследване заради убежденията им. През 2006 г. няколко независими разследвания стигат до заключение, че практикуващите се използват от режима като жива банка за органи.

След разговор с практикуващ минувач изрази своето съгласие, че никой не трябва да остава безгласен пред ужасите, случващи се в Китай. Той смята, че това би направило злото още по-неконтролируемо.

Друг мъж каза: „Кой не би направил и тази най-дребна добрина за света около него?“ Той осъди преследването на практиката и каза, че хората не се интересуват от проблемите, ако не ги засягат директно. Въпреки това той смята, че всички сме свързани и това, което днес се случва на друг, утре може да се случи и на нас.

Много от минувачите се подписаха в петицията срещу насилственото отнемане на органи. Няколко лекари изразиха интерес, като един дори пожела да се присъедини към организатора на петицията – американската неправителствена организация „Лекари срещу насилствено отнемане на органи“.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies