Латвия събитие

Практикуващи духовната китайска система Фалун Дафа ( Фалун Гонг) проведоха мероприятие под мотото „Светът подкрепя китайците, които обвиняват Дзян Дзъмин в преследване на Фалун Дафа" на 27 март т.г. в град Кулдига, Латвия.

Участниците демонстрираха упражненията на практиката и разясняваха на хората, че мероприятието има за цел, да разобличи жестокото преследване на Фалун Дафа в Китай и да информират обществеността за международната петиция-жалба за подвеждане под отговорност и осъждане на бившия китайски диктатор, Дзян Дзъмин, за престъпления срещу човечеството.

Дзян Дзъмин е посочван за поръчител и ръководител на безпрецедентна по рода си антиконституционна кампания на преследване на десетки милиони последователи на духовната практика Фалун Гонг. Преследването, започнало през 1999 г., продължава и до днес.

Мъж изрази подкрепата си на практикуващите като се подписа в петицията за осъждане на Дзян Дзъмин в Китай. Той знаеше за Фалун Дафа от друг град на Латвия, Вентспилс, където е имало същото мероприятие. Сега искаше да разбере повече подробности за практиката и за преследването.

Злоупотребявайки с властта си и нарушавайки международното право, Дзян започва широкомащабно преследване на милиони последователи на духовната практика Фалун Гонг. Основавайки институции извън закона, Дзян Дзъмин злоупотребява с поверените му власт и правомощия като организира и извършва кампания на репресии, в резултат на което хиляди са загубили живота си.

В информацията към жалбата, по отношение на излизането на преследването извън пределите на Китай се казва: „Методите на преследване, възприети извън Китай, включват тормоз на чуждестранни практикуващи Фалун Гонг, сплашване, включване в черни списъци, унищожаване на частна собственост и други”.

Информация за мероприятието беше публикувана в местния вестник на Кулдига и съобщено по регионалната радиостанция "Курземе Радио".

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies