Нападение над Фалун Гонг във Венеция

Двама китайци нападнаха щанд на Фалун Гонг по време на информационно събитие във Венеция на 22 септември. Това е втори подобен случай в рамките на две седмици.

Минувач, станал свидетел на инцидента, силно се възмути от поведението на нападателите и отправи остри думи към единия от тях, който държеше дете на ръце и го използваше като предпазен щит.

“Остави детето! Не мога да те докосна, докато държиш дете. Остави го! Ти не си мъж!”

Сред щетите нанесени на щанда, бяха разбити mp3-плеър и тонколона, разпокъсани банери и счупена алуминиева поставка за окачване на банери.

Минувачи се спряха, за да помогнат на практикуващите Фалун Гонг да подредят отново щанда.

Мотивът за нападението остава неясен. Свидетел, дочул разговор между нападателите и полицията, сподели пред китайскоезичното издание на международната медия "Епохални времена" (Epoch Times), че те вероятно притежават бизнес във Венеция и са криминално проявени.

Видео от инцидента може да бъде открито в YouTube.

2013-09-23-Picture-FDIC-napadeie--italia-1
2013-09-23-Picture-FDIC-napadeie--italia-1a
2013-09-23-Picture-FDIC-napadeie--italia-2
2013-09-23-Picture-FDIC-napadeie--italia-3
2013-09-23-Picture-FDIC-napadeie--italia-6
Previous Next Play Pause

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е китайска духовна практика, преследвана от комунистическата партия в Китай от 1999 г. насам. Причината за начало на репресиите е завистта на бившия държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин, който не може да приеме, че последователите на Фалун Гонг са почти два пъти повече от членовете на партията.

Фалун Гонг е популярен в 114 държави по света и забранен единствено в своята родина.

По цял свят има документирани случаи на нападения срещу практикуващи Фалун Гонг и техни събития, от платени агенти или симпатизанти на китайския режим.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies