Киев Украйна събитие

Практикуващи Фалун Дафа проведоха мирен протест в град Киев, Украйна в края на месец април т.г. близо до посолството на Китай. Те призоваха Пекин да прекрати преследването на последователите на практиката в Китай.

Повече от 17 години комунистическата власт незаконно преследва практикуващите Фалун Дафа и разгръща масова пропаганда на ненавист срещу тях.

Фалун Дафа се практикува свободно в над 114 страни днес, но в родината си - Китай, е предмет на документирани брутални нарушения по отношение на човешките права на тези, които го практикуват. Обхватът на репресиите е огромен и това ги е превърнало в най-мащабното идейно и философско преследване в света днес. Подтисканетo на практиката е започнало на 22 юли 1999 г. Следват години на ескалиращи злоупотреби с практикуващите от страна на държавата.

По време на продължаващото и досега преследване от Китайската комунистическа партия, привържениците на Фалун Дафа отказват да приемат насилието. Те се опитват да разговарят с комунистическите управници в Китай чрез писма и петиции, но безуспешно.

С продължаване на преследването, практикуващите предприемат действия, с които да противодействат на държавната пропаганда чрез разпространяване на информация, разобличаваща репресиите.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies