медитация Брюксел Европейски парламент

В изявление за сайта на медията "Минхуей" (Minghui.org) дванадесет евродепутати от четири политически партии споделиха, че са инициирали петиция, която ще внесат в Европейския парламент, за да се проведе разследване относно отнемането на органи и трафика им, ръководен от китайския комунистически режим.

Белгийският евродепутат Луи Мишел е един от инициаторите на петицията, която представлява мощен глас срещу незаконната трансплантация на органи и има за цел да доведе до независимо разследване в Китай.

Отнемането на органи е ключов въпрос и чувствителна тема за Китай, защото е пряко свързана с правата на човека в тази все още комунистическа страна.

Повече от половината членове на Европейския парламент до сега подкрепиха петицията и това вероятно ще доведе до подписване на резолюция.

В подкрепа на петицията на евродепутатите, последователи на китайската медитативна практика Фалун Гонг (Фалун Дафа), проведоха демонстрация на 25 и 26 май, тази година, пред Европейския парламент в Брюксел.

Практикуващите използваха възможността да разговарят с хората за това, как китайският комунистически режим ръководи масово преследване на последователи на практиката вече 17 години. В Китай последователите на Фалун Дафа са задържани незаконно в предварителни арести, където им се правят кръвни тестове и ако се окажат съвместими, са подлагани на операции против тяхната воля за отнемане органите им. Те стават жертви на това престъпление заради убежденията си. Подлагани са и на тежки мъчения в затвори и трудови лагери на Китай.

Практикуващите призоваха членовете на Европейския парламент да осъдят преследването на Фалун Дафа. Апелираха за извършване на допълнителни разследвания в Китай във връзка с отнемането на органи от затворници на съвестта – предимно практикуващи Фалун Дафа.

През декември 2013 г. Европейският парламент прие резолюция, която призовава китайският режим да спре отнемането на органи от живи хора и затворници на съвестта.

Ник, един от практикуващите Фалун Дафа сподели, че ще организират събития пред Европейския парламент, докато исканията им не се приемат и не се достигне до резолюция. Той смята, че са необходими непрестанни усилия на хората и управляващите по цял свят, за да се сложи край на жестокото отнемане на органи в Китай.

Германски депутат заяви: „Трябва да дадем всичко от себе си, за да спрем преследването."

Германският евродепутат Арне Герике дойде на демонстрацията с копие от декларацията. Той сподели, че би искал повече хора да научат за жестоките престъпления, които в момента се извършват в Китай.

„Трудно е за хората в Европа да узнаят точно какво се случва в Китай. Истината за трагичното отнемане на органи се крие от китайския режим. Благодаря на Вас, които следите отблизо какво се случва в Китай и ни помагате да разберем истината", сподели Герике.

За Герике отнемането на органи от живи хора заради финансова изгода е недопустимо в Европа. Той каза че хората са шокирани и искат да помогнат, но не знаят как. Радва се, че на митинга има практикуващи Фалун Дафа, които разясняват истината за това тежко престъпление. Той допълни, че трябва да дадем всички сили, за да спрем преследването.

Наша е отговорността за предприемане на действия

Чешкият евродепутат Томаш Здечовский, също инициатор на петицията, смята, че отнемането на органи в Китай е важен повод за разискване. „Трябва да предизвикаме дебат по въпроса в Европа. Това е необходимо за диалога ни с Китай. Не става въпрос само за икономиката, но и за правата на човека”, заяви Здечовский.

„За мен е важно, че повдигаме глас по този въпрос и получаваме вниманието на всеки”, каза британският евродепутат Джули Уърд. Подписвайки се в петицията добави, че представлява седем милиона души – неговите избиратели.

Германският евродепутат Йоахим Зелер заяви подкрепата си за петицията: „Смятам, че това е най-крайната форма на нарушение на човешките права. Наша отговорност е да предприемем действия, за да спре това.”

Мартин Бурсик, професор от Чехия заяви на митинга, че преди няколко години чул речта на Дейвид Килгор, бивш канадски депутат, направил независими разследвания за отнемането на органи в Китай. Бурсик изрази подкрепата си за Фалун Дафа и се подписа в петицията срещу отнемането на органи.

Пет журналистки от Дания видяха плакатите и научиха за преследването на Фалун Дафа в Китай, което продължава и до днес. Дите Лумти сподели, че за първи път чува за отнемането на органи.

Последователите на практиката не преследват политически цели. Днес Фалун Дафа има последователи в 114 държави по света.

 


 

Този уебсайт използва cookies