Владивосток събитие упражнения медитация

Руски практикуващи Фалун Дафа от Приморски и Красноярски райони на Русия проведоха събитие в град Владивосток в Русия на 24 юни т.г., за запознаване с фактите за преследването на медитативната практика Фалун Дафа в Китай и организираха подписка в подкрепа на подаването на съдебни искове срещу бившия държавен китайски ръководител, Дзян Дзъмин.

Дзян Дзъмин е смятан за основен виновник за репресиите над Фалун Дафа практикуващи в Китай от 1999 г. насам.

Практикуващите Фалун Дафа разказваха на хората за това, как в Китай арестуват привърженици на практиката заради това, че разпространяват информация за репресиите над тях, а минувачите слушаха с интерес и възмущение. "Лишават ги от свобода, вкарват ги в затвори и в центрове за промиване на съзнанието, където ги изтезават и издевателстват над тях", разказа на минувач един от практикуващите.

Хората питаха, защо преследват Фалун Дафа? Практикуващите обясняваха, че принципите, на които се базира практиката: Истинност, Добота, Търпение са противоположни с комунистическата идеология, от една страна. От друга страна, силно нарастващата популярност на практиката във всички слоеве на обществото от 1992 г., когато е представена за първи път в Китай, до 1999 г., когато започва преследването, е изплашила висшите ешалони на китайската комунистическа партия.

Много от минувачите съчувстваха на практикуващите в Китай и се подписваха в петицията, за да я подкрепят.

Въпреки преследването на Фалун Дафа в Китай, практиката е широко разпространена в над 114 страни в целия свят.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies