евродепутат Брюксел

Практикуващи от различни европейски държави се събраха в Брюксел и Страсбург в последните работни седмици на Европейския парламент, за да призоват депутатите да подкрепят Писмена декларация №48, която осъжда насилственото отнемане на органи в Китай от последователи на медитативната практика Фалун Дафа и призовава за независимо разследване на случващото се.

Декларацията е инициирана от депутати от пет различни парламентарни групи и до момента е подкрепена от 413 депутати, което е повече от необходимия брой подписи за приемането ѝ. Чрез писмената декларация депутатите призовават Европейската комисия и Европейския съвет да приложат приетата на 12 декември 2013 г. резолюция за спиране на насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай.

Българския практикуващ Георги Плешков посети Европейския парламент и се срещна с родните представители. Общо 10 български евродепутати сложиха подпис в декларацията и станаха съпричастни с нещастието на милиони практикуващи в Китай, които са преследвани, репресирани, измъчвани и дори убивани в собствената им страна вече 17 години. За сравнение, при приеманато на Резолюция 2013/2981(RSP) от 2013 г. едва двама представители на България се осмелиха да я подкрепят.

Българският евродепутат Андрей Ковачев и девет негови български колеги от различни политически партии, се подписаха в декларацията. Д-р Ковачев поиска да научи повече за Фалун Дафа и петте медитативни упражнения на практиката.

След като сложи подписа в декларацията, друг български евродепутат каза: "Знам за Фалун Дафа и преследването на практиката в Китай. Мисля, че много от колегите ми биха ви подкрепили."

В Доклад от 22 юни 2016 г. международните експерти Дейвид Матас и Дейвид Килгор, и разследващият журналист Итън Гутман разкриват, че според техните изчисления, жертвите на насилственото отнемане на органи в Китай са между 1 и 1,5 млн. души. Основният брой жертви са практикуващи Фалун Дафа, а освен тях в Китай отнемат органи и от тибетци, уйгури и християни. В доклада се посочва, че органите на жертвите са отнемани без тяхно съгласие, като в някои случаи това е ставало и без упойка.

Много от депутатите и техните асистенти бяха потресени от шокиращите разкрития и изразиха подкрепа за писмената декларация.

Асистент на наш евродепутат ни сподели, че "преди няколко дни китайски държавни служители организираха среща, на която се опитваха да ни накарат да приемем тяхната версия за нещата, но аз сам мога да различа кое е истина и кое лъжа."

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies