Русия Китай посолство медитация

На 20 юли се навършват 17 години от началото на репресиите срещу медитативната практиката Фалун Дафа, водени от китайската комунистическа партия (ККП). На тази дата, последователите на практиката от цял свят организират събития за популяризирането ѝ и запознават обществото с фактите за нейното преследване.

Ето как отбелязаха тази дата в някои европейски държави:

Гърция

Практикуващи Фалун Дафа се събраха в живописния крайморски град Солун, където демонстрираха медитативните упражнения на практиката и изложиха информационни плакати и видео, като едновремено с това организираха подписка с призив да се прекрати преследването на практиката, което и до днес продължава в Китай.

По крайбрежието от Атина, до село Паралия, практикуващите разговаряха с множеството туристи, като им разказваха за преследването в Китай и за това, че управляващият комунистически режим убива затворници на съвестта в процеса на тяхното преследване, много от които практикуващи Фалун Дафа.

Швейцария

Практикуващите проведоха митинг на 19 юли т.г. в Женева, пред Двореца на Уилсън, в който е разположено ръководството на Върховния комисар на ООН по правата на човека.

На митинга говори членът на Парламента на републиката и кантон Женева, и бивш председател на Комисията по човешки права, Марк Фалквет: „Днес ние сме се събрали заради справедливостта, а не заради отмъщението", каза Фалквет.

Той съобщи, че колегите му са осъдили преследването: „Това също са и наши усилия. Това са действия на всички правозащитници в света против преследването.“

Русия

Руските практикуващи проведоха мероприятия на 20 юли в Москва, Санкт Петербург и в Нижни Новгород.

Чехия

Практикуващи проведоха митинг и бдение със запалени свещи на Храдчанския площад пред Президентския дворец в Прага.

Норвегия

Практикуващи организираха мирен протест пред китайското посолство в град Осло на 20 юли, като преди обяд направиха демонстрация на упражненията на практиката в Кралския парк, а след това събираха подписи срещу преследването в Китай до сградата на Парламента.

Италия

Практикуващите от Италия изложиха плакати пред консулството на Китай и раздаваха информационни листовки в град Милано на 20 юли.

Жителите и гостите на града се запознаха с фактите за преследването и изразиха подкрепата си.

*Белгия"

Практикуващите от Белгия проведоха митинг на 20 юли пред китайското консулство в Брюксел.

Ирландия

Практикуващите от Ирландия организираха различни мероприятия на 16 юли в град Дъблин. Те проведоха митинг в центъра на града, демонстрираха упражненията на Фалун Дафа и показаха възстановки на изтезанията, които понасят практикуващите в Китай. Те показваха на хората колко жестоко управляващият комунистически режим се отнася към привържениците на Фалун Дафа.

Сенатор Дейвид Норис, в своята реч на митинга, осъди китайския комунистически режим за убийствата на практикуващи Фалун Дафа в Китай с цел използване на органите им за трансплантация. Той се подписа в петиция в подкрепа на практикуващите Фалун Дафа, която призовава за прекратяване на преследването и насилственото отнемане на органи за трансплантация от живи хора в Китай.

Той каза: “Аз се отнасям с голямо уважение към Фалун Дафа, защото принципите на тази духовна система – „Истинност, Доброта и Търпение“ са истински велики, а практикуващите са просто удивителни.“

 

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies