парад Виена Австрия

Практикуващи Фалун Дафа от Австрия и други страни от Европа проведоха митинг-шествие и организираха подписка във Виена на площад Щефанплац на 23 август т.г., в знак на протест срещу преследването на практикуващите Фалун Дафа в Китай, които често намират смъртта си в затвори и полицейски участъци. Те, също така, са жертви в отнемане на техните органи за трансплантация.

Заместник-председателят на Европейския парламент и член на Австрийската Зелена партия, Улрике Луначек, изпрати писмо до Австрийската Фалун Дафа асоциация, организатор на събитието, в знак на подкрепа.

В писмото си тя казва: “Китай е подписал Всеобщата декларация на ООН за човешките права. С преследване, затвори, мъчения и убийства на практикуващите Фалун Дафа, той нарушава разпоредбите на Международния пакт за правата на човека. Европейската и Австрийската външни политики абсолютно не може да пренебрегнат тези нарушения на човешките права в Китай. Всеки, който остава „сляп“ за такова престъпление, е съучастник.“

Австрийският представител на организацията „Доктори против насилственото отнемане на органи“ (ДАФОХ), Кейт Кауфман, говори на митинга за последния доклад, даващ доказателства и описващ насилствено отнемане на органи за трансплантация в Китай.

2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-01
2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-010
2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-02
2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-03
2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-04
2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-05
2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-06
2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-07
2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-08
2016-08-23-Picture-FDIC-falun-dafa-parad-viena-09
Previous Next Play Pause

Кауфман подчерта: „Повече от половината членове на Европейския парламент подписаха писмената декларация от 13 юли 2016 г., изискваща Китайската комунистическа партия да спре насилственото отнемане на органи за трансплантация от живи хора в Китай."

„Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие единодушно Резолюция 343 на 13 юни 2016 г. В нея се настоява Китайската комунистическа партия незабавно да прекрати насилственото отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Дафа и други затворници на съвестта в Китай", добави Кауфман в речта си.

Резолюция 343 призовава Китайската комунистическа партия да спре 17-годишното преследване на Фалун Дафа и да освободи всички незаконно задържани привърженици на духовната практика и други затворници на съвестта.

Събитието започна в ранните часове на деня с демонстрация на петте медитативни упражненията на практиката, които успокояват съзнанието и подобряват тонуса на тялото.

Шествието започна по обяд с изпълнение от маршируващия духов "Небесен оркестър", съставен от практикуващи Фалун Дафа.

Вниманието на много хора, беше привлечено от шествието, като се спираха, за да си вемат информационни материали.

Една жена каза, че чула радио предаване, в което се разказва за преследването и насилственото отнемане на органи в Китай.

Анна работи във Виена. Двете с майка ѝ правеха снимки на парада. Майка ѝ нарече преследването "много жестоко" и каза, че наскоро научила за цензурата и липсата на свобода на словото в Китай. Тя подкрепи усилията на практикуващите, насочени към информиране на обществеността, за това какво се случва в Китай.

Катрин е агент за недвижими имоти във Виена. Тя сподели, че днес за първи път чува за преследването на практикуващите в Китай. "Шокирана съм от тази жестокост. Толкова много невинни хора са в затвори. Толкова много са убивани заради органите им. Това е наистина ужасно."

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies