премиер Англия Великобритания

Британската Фалун Дафа Асоциация и неправителствената организация от САЩ „Доктори против насилственото отнемане на органи“ (DAFOH) представиха в кабинета на премиера, Тереза Мей, повече от 11 000 подписа в петиция, която призовава британското правителство да помогне за спирането на мащабното насилствено отнемане на органи от живи хора, включително практикуващи Фалун Дафа, извършвано от китайската комунистическа партия на Китай. Това се случи на на 22 август т. г.

Според информацията, за която се съобщава на уебсайта Minghui.org, подписите в петицията са събрани в Лондон, Кембридж, Оксфорд, както и в Шотландия и Северна Ирландия.

Организацията DAFOH инициира петицията през месец октомври 2012 г.

След началото на преследването на духовната практика Фалун Дафа в Китай през месец юли 1999 г., хиляди нейни привърженици са хвърлени в затвори и трудово-изправителни лагери без съдебен процес.

Излезлите на свобода започват да дават сведения за насилствено отнемане на органи от затворниците, като факти за тези престъпления стават известни за първи път на обществеността през 2006 г.

Привържениците на Фалун Дафа и активистите за защита на човешките права започват да разследват тези твърдения, в резултат на което се появяват Резолюцията на Европейския парламент и още редица други документи, които констатират и осъждат съществуването на тази престъпна дейност в Китай.

Събирането на подписи в тази петиция продължава и до сега в цял свят.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies