Мадрид конференция

Тази година испанската столица Мадрид стана за първи път домакин на ежегодни събития на духовната практика Фалун Гонг между 3 и 5 октомври.

Над 1 000 практикуващи от 35 европейски държави се включиха в серия от събития по улиците на Мадрид, включително подписка и митинг с апел за спиране на репресиите, на които са подложени последователите на практиката в Китай през последните 15 години. Събитията привлякоха вниманието на много туристи и жители на града.

Правозащитният адвокат Карлос Иглесиас говори по времето на митинга, който се проведе на най-оживения площад в центъра на града, „Пуерта дел Сол“. В речта си адвокат Иглесиас акцентира на резолюцията на Европейския парламент от декември 2013 г.

Резолюцията осъжда практиката на отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Тя призовава китайските власти незабавно да прекратят отнемането на органи от затворници на съвестта, да позволят на специалните репортьори на ООН по въпросите за изтезанията да проведат разследвания и незабавно да освободят всички затворници на съвестта в Китай, включително практикуващи Фалун Гонг.

През 2007 г. адвокат Карлос Иглесиас заведе съдебен иск срещу Дзян Дзъмин, инициатор на репресиите срещу Фалун Гонг и бивш държавен и партиен лидер.

Кулминацията на събитията в Мадрид беше годишната европейска конференция на Фалун Дафа за обмяна на опит в самоусъвършенстването. На конференцията присъстваха и практикуващи от България.

Г-н Ли Хонгджъ, основателят на Фалун Гонг, изпрати поздравление до участниците в конференцията, с което ги окуражи да се учат едни от други, да бъдат прилежни в самоусъвършенстването, да преодоляват трудностите и да помогнат на повече хора да научат фактите за практиката.

Г-н Ли Хонгджъ е номиниран четири пъти за Нобелова награда за мир и веднъж за наградата "Сахаров" на Европейския парламент за свобода на мисълта.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайска практика за личностно усъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение се съчетава с изпълнение на пет медитативни упражнения.

До 1999 г. в Китай има между 70 и 100 милиона души, които практикуват Фалун Гонг, по данни на китайското правителство. Това прави Фалун Гонг най-популярната цигун практика в Китай, а според някои и в света. В България практиката Фалун Гонг е популярна от 2001 г.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies