Информационен Център Фалун Дафа България
Информационен Център Фалун Дафа България

Мадрид конференция

Тази година испанската столица Мадрид стана за първи път домакин на ежегодни събития на духовната практика Фалун Гонг между 3 и 5 октомври.

Над 1 000 практикуващи от 35 европейски държави се включиха в серия от събития по улиците на Мадрид, включително подписка и митинг с апел за спиране на репресиите, на които са подложени последователите на практиката в Китай през последните 15 години. Събитията привлякоха вниманието на много туристи и жители на града.

Правозащитният адвокат Карлос Иглесиас говори по времето на митинга, който се проведе на най-оживения площад в центъра на града, „Пуерта дел Сол“. В речта си адвокат Иглесиас акцентира на резолюцията на Европейския парламент от декември 2013 г.

Резолюцията осъжда практиката на отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Тя призовава китайските власти незабавно да прекратят отнемането на органи от затворници на съвестта, да позволят на специалните репортьори на ООН по въпросите за изтезанията да проведат разследвания и незабавно да освободят всички затворници на съвестта в Китай, включително практикуващи Фалун Гонг.

През 2007 г. адвокат Карлос Иглесиас заведе съдебен иск срещу Дзян Дзъмин, инициатор на репресиите срещу Фалун Гонг и бивш държавен и партиен лидер.

Кулминацията на събитията в Мадрид беше годишната европейска конференция на Фалун Дафа за обмяна на опит в самоусъвършенстването. На конференцията присъстваха и практикуващи от България.

Г-н Ли Хонгджъ, основателят на Фалун Гонг, изпрати поздравление до участниците в конференцията, с което ги окуражи да се учат едни от други, да бъдат прилежни в самоусъвършенстването, да преодоляват трудностите и да помогнат на повече хора да научат фактите за практиката.

Г-н Ли Хонгджъ е номиниран четири пъти за Нобелова награда за мир и веднъж за наградата "Сахаров" на Европейския парламент за свобода на мисълта.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайска практика за личностно усъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение се съчетава с изпълнение на пет медитативни упражнения.

До 1999 г. в Китай има между 70 и 100 милиона души, които практикуват Фалун Гонг, по данни на китайското правителство. Това прави Фалун Гонг най-популярната цигун практика в Китай, а според някои и в света. В България практиката Фалун Гонг е популярна от 2001 г.


 

Този уебсайт използва cookies