конференция Фалун Дафа Мюнхен

Хиляда и двеста практикуващи Фалун Дафа от тридесет и една европейски страни се събраха в Мюнхен, Германия, за да споделят и обменят опит в самоусъвършенстването, към което се стремят в духовния метод.

На събитието, което се проведе на 6 ноември т.г., в конферентния център "Фюрстенфел" осемнадесет практикуващи имаха възможност да споделят пред останалите, какво са научили от практикуването на метода Фалун Дафа и да разкажат за техните усилия за разобличаване на преследването на практиката в Китай, което продължава от 1999 г. до днес.

Фалун Дафа, наричана още Фалун Гонг, е практика за подобряване на духа и тялото, чрез която последователите ѝ се стремят да подобрят физическото си състояние, съзнание и дух. Те се стремят да следват принципите истинност, доброта, търпение, които са заложени в практиката, която в допълнение включва и пет медитативни и лесни за научаване упражнения.

След публичното ѝ представяне на 13 май 1992 г., практиката се разпространява много бързо в Китай, като привлича близо 100 милиона последователи до 1999 г.

През юли 1999 г., тогавашният върховен лидер на Китайската комунистическа партия, страхувайки се, че моралните учения на Фалун Дафа могат да се окажат по-привлекателни за китайците от идеологията на партията, слага начало на преследването срещу Фалун Дафа. Оттогава, практикуващите по цял свят се стремят да сложат край на това преследване, като информират хората в и извън Китай, относно репресиите срещу практикуващите.

Практикуващите организират подобни конференции през цялата година в различни градове и в над 114 страни, където практиката е разпространена.

Практикуващ от Швеция сподели, че като малък е вярвал в християнството. По-късно станал атеист, но постоянно търсел вътрешно духовно усъвършенстване. В края на своето търсене, преди две години той се запознал с Фалун Дафа.

Сега, насърчен от практиката, когато се изправя пред ежедневните проблеми, той се вглежда в себе си и поема отговорност за поведението си. Той разказа, че процесът на духовно самоусъвършенстване не е лесен, тъй като човек има много психологически пречки и закостенели възприятия, които го възпрепятстват да гледа към нещата в различна светлина.

Споделеното от този практикуващ от Швеция засяга основен принцип в подобряването на характера във Фалун Дафа, който отново и отново се среща като тема в споделянията и разказите на другите практикуващи по време на конференцията – самоизследването или „гледането навътре“, както се нарича в практиката.

Практикуващите често разказваха как са открили и коригирали много свои представи и навици, които въпреки че осъзнавали, че са проблематични, дълго време не могли да преодолеят заради емоционална привързаност, инерция или нежелание да преминат през, понякога болезнен, процес на самопознание и трансформация.

Те говориха за това как ученията на Фалун Дафа ги водят и издигат през този процес и за трайното чувство на спокойствие, което постигат след като се изправят и надмогнат тези вътрешни проблеми.

В конференцията участваха и практикуващи Фалун Дафа от България, където практиката се радва на успех и все повече нови последователи се присъеднияват към групите на практиката в различни градове в страната.

 


 

Този уебсайт използва cookies