Прага събитие замък дворец

Симпатизанти на духовния метод Фалун Дафа, още известен с името Фалун Гонг, проведоха информационно събитие на Карловия мост в Прага, на 31 декември 2016 г.

Стотици чуждестранни туристи минаха по моста на път за Пражкия замък и Президентския дворец по време на събитието. Те разглеждаха с интерес плакатите и листовките за същността на Фалун Дафа на английски, немски и френски език.

Много от тях се подписаха в подкрепа на прекратяване на преследването на Фалун Дафа в Китай и на насилственото отнемане на органи от живи привърженици на Фалун Дафа, организирано и ръководено от китайската комунистическа партия от 1999 г. насам.

Подписката в Прага е част от международна кампания, която призовава Върховния съд и Народната прокуратура на Китай да подведат под съдебна отговорност бившия държавен и партиен лидер, Дзян Дзъмин, - инициатор на репресиите срещу Фалун Дафа.

Китайски туристи пожелаха да научат повече за преследването. След като слушаха с интерес обясненията, мнозина вземаха листовки, а четирима подписаха декларации за отказ от членство в китайската комунистическа партия, като част от инициативата "Туейдан".

Турист от Китай заяви: "Ще прочетем листовките в хотела. Благодаря, че ни помогнахте да узнаем фактите за Фалун Дафа. В Китай сме лишени от тази възможност."

Двама китайски студенти, учещи във Финландия, се спряха, за да чуят за случващото се в тяхната родина. Единият от тях каза: "Ние знаем, че Фалун Дафа е нещо добро. Моят дядо беше убит от китайската комунистическа партия. Ненавиждаме партията и никога не сме членували в нейните организации."

Преди да тръгнат, вторият студент помоли за още информация, която да прочетат по-късно в хотела.

Много туристи снимаха демонстрацията на петте медитативни упражнения на практиката, други правеха снимки на плакатите. Хората бяха видимо развълнувани от акцията на Фалун Дафа.

Фалун Дафа е традиционна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Тя има три основни принципа: Истинност, Доброта и Търпение, които водят човек по пътя на личностно и духовно развитие. Включва и пет медитативни упражнения, които подобряват здравето. Практиката е популярна в 114 страни по света, има милиони последователи, но е преследвана само в родината си, Китай. Заради огромната си популярност, е възприемана като заплаха за властта на управляващата комунистическа партия.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies