Фалун Дафа в Италия

Италиански последователи на духовния метод Фалун Гонг се събраха пред сградата на китайското посолство в Рим на 8 февруари 2017 г., за да призоват китайския режим незабавно да прекрати жестокото преследване на техните съмишленици в източната държава.

Граждани и гости на италианската столица научиха как китайската комунистическа партия организира и провежда кампания на репресии срещу Фалун Гонг в Китай и как е въвлечена в насилствено отнемане на органи от последователи на мирната духовна практика, с цел продажбата им на заможни пациенти, нуждащи се от трансплантация.

Италианските активисти раздаваха листовки и демонстрираха петте медитативни упражнения на Фалун Гонг, с което привлякоха вниманието на много минувачи.

"Правите нещо велико!", заяви жена, която се спря, за да научи повече за събитието. "Гордея се с вас. Вие разкривате фактите и смело говорите на хората за това, което се случва в Китай. Китайската комунистическа партия е отговорна за множество убийства и престъпления."

Жената добави, че информирането на хората е най-добрият начин да се спре преследването на Фалун Гонг в Китай.

Друг минувач беше шокиран от информацията за преследването. Той изрази съжаление за това, че в Китай репресират последователи на Фалун Гонг и дори ги убиват, за да изземат и продадат органите им. Той се подписа в подписката срещу преследването и взе информационни материали.

Австрийка, живееща в Рим, се спря за да погледа демонстрацията на упражненията. Тя сподели, че знае за преследването на Фалун Гонг, но с изненада научи, че по същото време във Ватикана се провежда двудневна среща на високо равнище по проблемите на трафика на човешки органи и трансплантационния туризъм и че в нея участва топ трансплантационният експерт на Китай, Хуан Дзиефу.

Жената се поинтересува къде може да научи медитацията на Фалун Гонг.

На мястото на събитието спря автобус с китайски туристи, които наблюдаваха демонстрацията на упражненията. Много от тях възкликнаха: "О, Фалун Гонг!", а някои се престрашиха да вземат листовки на китайски език, въпреки силната анти-Фалун Гонг пропаганда в Китай.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies