Швеция изложение

Повече от 40 граждански сдружения от петия по големина шведски град Линшьопинг представиха своята дейност в хотел "Екоксен" на 15 ноември.

Организаторите на събитието, сред които и Община Линшьопинг, поканиха местни практикуващи Фалун Гонг да се включат в изложението и да установят отношения на сътрудничество с останалите сдружения в града и региона.

Подобно събитие се провежда за пръв път в града с идеята да стане ежегодно.

В хода на деня участниците в изложението се почувстваха като едно голямо семейство: всеки мина през шанда на всеки и се запозна с дейността му. Сред сдруженията имаше такива за танци, таекуондо, младежи, жени пострадали от дискриминация и много други.

Участниците в изложението се спираха с интерес пред щанда на Фалун Гонг и дълго гледаха видеото, показващо медитативните упражнения на практиката. Те задаваха много въпроси за същността на философията, ефекта и смисъла на практиката.

След като чу, че трите принципа на Фалун Гонг са Истинност, Доброта и Търпение, представител на сдружението "Унга и крис" ("Младежи в криза") каза: "Сигурна съм, че е трябвало да ви срещна. Фалун Гонг е точно това, от което имам нужда."

Друг представител на тази организация каза, че е чел основната философия "Джуан Фалун" и че е добре запознат с практиката.

Повечето от хората на изложението бяха чували за Фалун Гонг, особено заради продължаващото над 15 години преследване на нейните последователи от комунистическата партия в Китай.

Много хора питаха каква е истинската причина за преследването, тъй като не можеха да си представят, че нещо толкова добро и мирно може да е така жестоко преследвано.

Практикуващите им обясниха, че основната причина за начало на репресиите е огромният брой на симпатизантите на Фалун Гонг, надхвърлил почти два пъти този на партийните членове.

През 1999 г. комунистическият и държавен лидер Дзян Дзъмин нарежда пълно унищожение на Фалун Гонг. Той не може да приеме, че Фалун Гонг привлича над 70 милиона последователи за по-малко от 7 години, а комунистическата партия не успява да го постигне с десетилетия.

Мнозина се подписаха в петиция, която се обявява срещу насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в китайски държавни болници и затвори. Твърдения за тази зловеща практика бяха потвърдени за пръв път през 2006 г. в доклада "Кървава реколта" на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас.

Практикуващите представиха и международни проекти, водени по цял свят с цел информиране на обществеността за Фалун Гонг и спомагане за спиране на репресиите в Китай: вестникът "Епок Таймс" ("Епохални времена"), телевизия NTD, документалния филми "Свободен Китай: Смелостта да вярваш", спектаклите на международната компания "Шен Юн" и много други.

Участниците в изложението имаха шанса да се научат как се прави лотосов цвят оригами. Практикуващите Фалун Гонг по цял свят правят такива оригами и ги раздават по време на събития. Лотосът е символ на чистотата и силата на човешкия дух в източната култура.

По време на събитието местно радио интервюира представител на Фалун Гонг в програма на живо.


 

Този уебсайт използва cookies