Швеция Стокхолм дворец

Жители и гости на шведската столица Стокхолм подкрепиха подписка, която призовава за прекратяване репресиите срещу духовната практика Фалун Гонг в Китай. Събитието се проведе на 8 април 2017 г. на площад "Минторьет", в близост до Кралския дворец.

Франк, ученик в гимназия, сподели, че е запознат с Фалун Гонг и фактите за насилственото отнемане на органи от живи последователи в Китай. "Току-що завърших реферат за нарушаването на човешките права в Китай; ще направя всичко по силите си, за да ви помогна."

Жител на град Упсала разказа, че е бил в Тибет и знае малко китайски. "Знам какво се случва в Китай. Всъщност, много мои приятели също знаят за лошото отношение на комунистическия режим към китайския народ, като лишаване от свобода, мъчения и дори насилствено отнемане органи." Човекът подписа петицията, като написа името си на шведски и китайски език.

Мария и синът ѝ Леон се спряха, за да подкрепят инициативата. Мария се подписа и каза на сина си: "В Китай убиват хора, за да отнемат органите им. Убиват ги заради техните убеждения. Длъжни сме да им помогнем." Леон кимна и също положи подписа си.

Ден преди събитието на Фалун Гонг, в Стокхолм терорист се вряза с камион в тълпа от хора, като уби четирима и рани петнадесет души. След като наблюдава демонстрацията на плавните и спокойни медитативни упражнения на Фалун Гонг, минувач възкликна: "Ако повече хора практикуват Фалун Гонг, светът ще бъде по-добро място."

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies