арт изложба Харков Украйна

Международната изложба "Изкуството на Истинност, Доброта и Търпение" посети украинския град Харков между 16 март и 11 април 2017 г.

Платната в експозицията разказват истории на последователи на духовния метод Фалун Гонг, които следват принципите на метода, Истинност, Доброта и Търпение, макар да са жестоко преследвани от комунистическия режим в Китай от 1999 г. насам.

Наталия, инженер по професия, научила за Фалун Гонг преди 10 години, докато се разхождала в парка. Тя видяла група последователи да медитират. Взела листовка. Когато се върнала в къщи, потърсила още информация в Интернет.

"Тези картини ясно разкриват скритата истина за случващото се в Китай", заяви Наталия. "Дори измъчвани жестоко, тези хора не отговарят на насилието с насилие. Макар животът им да е застрашен, те запазват в сърцата си състрадание и милосърдие."

Жената обеща да препоръча изложбата на свои приятели, не само за информация, но и като източник на вдъхновение, което тя самата намерила след разглеждане на картините.

"Картините пробуждат състраданието в сърцата на хората. Вярвам, че праведността ще възтържествува, и много от тези картини предават именно това послание."

Анастасия, студентка в местен колеж, също бе силно впечатлена от експозицията.

"Комунистическата партия е наистина жестока. Историите в тези картини са разтърсващи", сподели младата жена, и добави, че жертвите на репресиите в Китай силно ѝ напомнят на християните, преследвани от римските императори в древността.

Анастасия направи много снимки и каза, че ще ги публикува в социалните мрежи, за да вдъхнови още хора да посетят изложбата.

Да разгледат платната дойдоха и група студенти и преподаватели от Държавната пилотна академия на Украйна.

Юлиян, преподавател в Академията, разказа, че е чувал за Фалун Гонг и преследването в Китай, но едва сега е получил възможност да научи повече по темата.

"Знаех, че това е духовна медитативна практика, но не знаех за нейната история и на какво учи тя. За принципите Истинност, Доброта и Търпение научих днес, на тази изложба."

"Творбите в тази изложба определено те карат да се замислиш", заключи академичният преподавател.

 


 

Този уебсайт използва cookies