Хамбург Г-20 протест медитация

По време на последната среща на Г-20 в Хамбург, Германия на 7 и 8 юли 2017 г., симпатизанти на Фалун Гонг отправиха послание към световните лидери да помогнат за прекратяване на репресиите в Китай срещу духовния метод.

Пред хотел "Гранд Елизе" в центъра на града и на главната пешеходна артерия в историческия пристанищен район Ландунгсбрюкен, активисти от Фалун Гонг държаха плакати, раздаваха листовки и разказваха на минувачите за случващото се в Китай.

Един човек сподели, че преди повече от десет години е чувал за краткото изчакване за откриване на съвместим орган за трансплантация в Китай. Според международни доклади, един от най-чудовищните аспекти на репресиите в Китай, е насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг, което захранва процъфтяващата трансплантационна индустрия в Китай.

След като научи, че режимът в Китай задържа невинни хора и ги убива заради органите им, човекът коментира: "Комунистическият режим няма да оцелее още дълго. Моля, продължавайте да информирате за случващото се, заради тези хора и заради вас самите."

Джоу, управител на софтуерна компания и организатор на събитието, разказа как семейството му в Китай е засегнато от репресиите.

"През декември 2014 г., моята тъща Йе Дзюлан бе арестувана в дома ѝ заради това, че практикува Фалун Гонг. През май 2015 г. я осъдиха на три години затвор и в момента я държат в затвора Нанхуей в Шанхай."

69-годишната Йе работила като инженер в радиостанция в Хунан. Заради заболяване на сърцето и силни болки в ставите ѝ се наложило да се пенсионира на 40 години.

"Скоро след като започна да практикува Фалун Гонг през 1998 г., заболяването ѝ напълно изчезна", разказа Джоу. "Изчезнаха и болките в ставите. Беше много щастлива."

След като китайската комунистическа партия започва репресиите срещу Фалун Гонг през 1999 г., Йе повече няма възможност да практикува свободно. Местната полиция често идва в дома ѝ, за да я тормози, а през 2002 г. я арестуват за раздаване на листовки за Фалун Гонг. Последват още два ареста - през 2010 г. и 2014 г.

"Фалун Гонг помогна на тъща ми да подобри здравето си и да стане по-добър гражданин. Затова никога не би се отказала от своите убеждения, независимо от натиска."

"Надявам се, че повече хора ще ни помогнат да сложим край на това преследване", добави Джоу.

 


 

Този уебсайт използва cookies