Гърция събития

Групово изпълнение на медитация, конференция за обмяна на опит в самоусъвършенстването, няколко информационни събития и мирен протест пред посолството на Китайската Народна Република събраха симпатизанти на традиционната духовна практика Фалун Гонг от цяла Гърция в столицата Атина между 14 и 16 ноември.

Демонстрацията на петте медитативни упражнения на Фалун Гонг на фона на тиха музика привлече вниманието на минувачите.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайска практика за личностно усъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение се съчетава с изпълнението на пет медитативни упражнения.

Релаксация, по-добро здраве, освобождаване от стреса, чувство на емоционален баланс и повече енергия са само малка част от ползите на практиката. Духовното извисяване обаче е в основата на Фалун Гонг: то включва просветление, духовно съвършенство, завръщане към първоначалната, истинска същност и постигане на Дао.

Конференция за споделяне на опит

За да споделят извървения път в практиката и да се поучат от натрупания опит, на 16 ноември гръцките практикуващи проведоха първата си конференция за споделяне на опит в самоусъвършенстването. По време на конференцията бяха представени 17 есета.

Практикуващ сподели, че когато работи в проект с други хора, не бива да е привързан към слава и стремеж към самоизтъкване, а трябва да успокои съзнанието си.

Нов практикуващ разказа как е осъзнал, че всички привързаности идват от егоизма. Егоизмът не е нашето истинско „аз“, но ни дърпа надолу като тежест и не ни позволява да подобрим характера си. Практикуващият разбрал, че егоизмът е източник на много привързаности като стремежа към самоизтъкване, и че когато имаме егоизъм, сме подвластни на емоциите.

Млад мъж, който практикува Фалун Гонг от 2004 г., разказа как е наблюдавал промените, настъпили в много практикуващи през последните 10 години, и как се е подобрило общуването помежду им.

Той сподели, че когато започнал да практикува, му било трудно да разговаря с хората за Фалун Гонг и за преследването в Китай. Хората рядко проявявали интерес и дори се надсмивали над практикуващите. По това време споделянето на опит между самите практикуващи било рядкост. Също те не се вглеждали в собствените си слабости, настоявали на своето разбиране и нямали единство. Но след като той започнал да отстранява егоизма си малко по малко, хората покрай него започнали да се пробуждат.

Дългогодишна практикуваща разказа за огромни промени в живота ѝ, настъпили след като променила начина си на мислене от негативен към позитивен. Намерила много добра работа и имала повече време да практикува Фалун Гонг и да разпространява практиката.

Друг практикуващ сподели, че работата му позволява да пътува много и да се среща с различни хора, на които да разкаже за Фалун Гонг и за жестокото преследване в комунистически Китай. Той разказа за посещенията си в Мароко, Индия и Средния Изток. Осъзнал, че за всичко има причина.

Много участници в конференцията споделиха, че негативните им мисли са изчезнали, докато са слушали есетата. Други споделиха, че са се почувствали по-близки помежду си. Трети, че са видели в себе си къде изостават, и че благодарение на споделянията са получили нов ентусиазъм да бъдат по-усърдни в практиката и в укрепване на единството между практикуващите.

Разясняване на истината за преследването в Китай

Гръцките практикуващи Фалун Гонг проведоха серия от информационния събития, където запознаха жители и гости на Атина със същността на Фалун Гонг и с факти за продължаващите 15 години репресии в Китай.

Едно от събитията се състоя на площад „Синтагма“ пред сградата на Парламента, а друго в подножието на Акропола, най-популярната туристическата дестинация в града.

В първия ден на събитията, 14 ноември, бе организиран мирен протест пред посолството на Китай. Минувачи се спираха да разгледат информационните табла и четяха с интерес листовки с данни за разпространението на Фалун Гонг по цял свят и за преследването на практиката в Китай. Някои се подписаха в подписка, призоваваща за прекратяване на репресиите.

Изключителната популярност на Фалун Гонг в Китай - между 70 и 100 милиона последователи - предизвиква завистта на лидера на китайската комунистическата партия Дзян Дзъмин. През 1999 г. той нарежда пълно унищожение на практиката с всички средства.

Въпреки жестокото преследване, Фалун Дафа се практикува от близо 100 милиона души в 114 страни по света.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies