Изпълнение на медитативните упражнения на Фалун Гонг

Все повече китайски туристи пътуват в Европа. Две от най-атрактивните забележителности в света, Колизеумът и Ватикана, са задължителни спирки за тях в италианската столица Рим.

Привърженици на духовната практика Фалун Гонг редовно посещават туристически атракции, за да предложат на китайските туристи шанс да чуят информация, до която те нямат достъп в своята родина.

Те им разказват за преследването на духовната практика Фалун Гонг и за народното движение „Туейдан“, зародило се в Китай в края на 2004 г.

„Туейдан“ на китайски означава „напускане на комунистическата партия“. Това действие е опасно дори за изричане в Китай, ето защо много китайци подават заявления, използвайки псевдоними.

Движението „Туейдан“ дава на китайците невиждан комуникационен канал, чрез който те открито да изразят възмущението си от китайската комунистическа партия (ККП) и да прекъснат връзките си с всички комунистически организации. Обикновено китайците правят три оттегляния, което на китайски се казва „Сан туй“ – оттегляне от комунистическата партия, от комунистическата Младежка лига и от Младите пионери.

Досега над 180 милиона китайци са се отказали от ККП и техният брой продължава да нараства. Всеки ден ККП напускат средно 50 000 китайци.

Много китайски туристи посещават площад „Свети Петър“ във Ватикана. Те вземат листовки за Фалун Гонг и с интерес слушат запис с разказ за случващото се в тяхната родина, излъчван от малък високоговорител.

Мнозина са възмутени от престъпленията на партията и с охота подписват декларации за оттегляне на членството си в ККП.

Туристически гидове осъждат ККП и приканват туристи да направят същото

След като туристически гид изслуша записа от високоговорителя, той веднага изяви желание да оттегли членството си от организациите на ККП. Сподели, че и преди е чувал за движението „Туейдан“.

„Вие сте наистина забележителни! Благодаря ви!“

Друг гид извика туристите от групата си да се оттеглят от ККП.

„Побързайте! Елате да подадете декларация, тъй като тръгваме скоро.“

Жена на 50-годишна възраст бързо се отзова и каза: „Не съм член на партията, но преди членувах в Младежката лига. Казвам се Липин, моля, дайте да се подпиша.“

„Оттеглям се от ККП!“

Мъж на средна възраст не се съгласи с разказа за ККП и възрази срещу важността да оттегли членството си от партията.

Практикуващ Фалун Гонг му обясни: „ККП насажда атеизъм в съзнанията на китайските граждани откакто е взела властта. Така прекъсва тяхната връзка с духовното и ги обвързва с демоните. Ако разберете истината, ще скъсате връзките с демоните и ще следвате волята на Небесата. Тогава Небесата ще Ви закрилят и предоставят прекрасно бъдеще. Не е ли важно да оттеглите членство от партията?“

Мъжът помисли малко и каза: „Вие сте забележителни! Оттеглям се от ККП!“

Друг китаец, който изглеждаше като високопоставен служител, послуша разказа за случващото се в Китай и заяви: „ККП е прогнила до корен! Всеки знае това. Малцина в Китай вярват на комунистическата партия.“ След това подписа декларация за напускане на ККП.

Млада китайка: „Отказвам се!“

Млада жена попита: „Защо се целите само в китайците от континентален Китай, а пропускате тези от Тайван?”

Практикуващите обясниха, че гражданите на Тайван никога не са били членове на ККП. Жената отвърна: „Всъщност съм от континентален Китай, но родителите ми се преместиха в Тайван. Затова бях член на Младите пионери. Какво да направя, за да скъсам връзките си с ККП и нейните дъщерни организации?“

След като ѝ обясниха, че е необходимо да подпише декларация с истинско име или с инициали, жената възкликна: „Отказвам се! Определено се отказвам! Най-после съм свободна!“

„Продължавайте! След бурята изгрява слънце!“

Група китайски туристи споделиха: „Посетихме няколко европейски страни и навсякъде виждаме практикуващи Фалун Гонг. Осъзнаваме защо сте тук и какво се случва в Китай. Наистина заслужавате уважение. Продължавайте все така! След бурята изгрява слънце.“

Семейство китайци току-що бяха пристигнали от Франция. Когато съзряха практикуващите Фалун Гонг, те се зарадваха: „Вече подписахме декларации за отказване от ККП в Париж. Възхищаваме се на вашето усърдие и вяра. Работите усилено и давате всичко от себе си за доброто на хората! Вършите чудесна работа!“

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies