студент медитация Италия

Интересът на този италиански студент по социология към бойните изкуства и медитацията преди две години го отвежда до духовната практика Фалун Дафа.

Фалун Дафа, известна още с името Фалун Гонг, е традиционна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото. За първи път е публично представена през 1992 г. в североизточен Китай и привлича десетки милиони последователи. Практиката, която е забранена от китайския комунистически режим от 1999 г. насам, преподава вселенските принципи Истинност, Доброта и Търпение.

Давиде казва, че интересът му към азиатската култура започва още от ранна детска възраст. Той прекарва над 10 години в изучаване на бойни изкуства от Китай и Япония. Впоследствие започва да се интересува и от различни системи за медитация.

"В гимназията се събирахме група приятели, за да медитираме. Нямахме учител, но го правехме, защото ни доставяше удоволствие", спомня си той.

Групата се разделя след завършване на училище; всеки поема по различен път към колежи в различни градове и държави. Но един от приятелите на Давиде, който отива да учи в университет в Холандия, след известно време му казва, че е намерил много добра духовна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. "Каза ми, че се нарича Фалун Дафа и ми даде копие от книгата 'Джуан Фалун' на италиански", разказва Давиде.

Въпреки че не прочита книгата веднага, след време Давиде забелязва много положителни промени в своя приятел. "Спря да пие и пуши. Стана по-мил и се справяше много добре с ученето." Тъй като приятелят му отдава всичко постигнато на Фалун Дафа, Давиде решава да прочете книгата.

Задълбочените принципи на китайския метод допадат на Давиде. "Казах си, че трябва да стана последовател на Фалун Дафа и това беше ново начало в моя живот", спомня си младият италианец.

Жестоко преследване в Китай

Докато продължава да се подобрява в новооткритата практика за самоусъвършенстване, Давиде научава за несправедливото отношение към хората със същите вярвания в Китай. Така той се присъединява към други симпатизанти на Фалун Дафа в Милано, и заедно с тях участва в събития информиращи за преследването в Китай.

Те събират подписка, с която призовават италианското правителство да предприеме мерки. Посещават и китайския квартал, за да разговарят с китайци за преследването. Много от тях са заблудени от клеветническата пропаганда на китайския комунистически режим и имат лошо отношение към Фалун Дафа.

Давиде участва в подобни събития и в други държави. В едни от случаите, пътува над 10 часа до Европейския парламент в Брюксел, Белгия, за да разговаря с евродепутати, да помогнат за спиране насилственото отнемане на органи от живи последователи на Фалун Дафа в държавни китайски болници – нов вид геноцид, потвърден в редица разследвания.

"Първоначално не знаех как да говоря за случващото се в Китай, но след време установих, че всъщност е много просто: Фалун Дафа е нещо добро и никой не бива да тормози невинни хора по този начин."

Работата със свои съмишленици също му предоставя възможности да подобри характера и съзнанието си. "Много често, когато се натъквам на конфликти с други последователи на Фалун Дафа, осъзнавам, че трябва да се справя по-добре в прилагането на принципите Истинност, Доброта и Търпение."

Заедно с други доброволци от Фалун Дафа, Давиде информира преподавателите в своя университет относно преследването. "Те силно ни подкрепят и насърчават; планираме да организираме в университета филмови прожекции за преследването в Китай."

Мисия в живота

След като забелязва положителните промени у Давиде, майка му също започва да чете книгата "Джуан Фалун". Книгата съдържа цялостната философия на древната китайска практика.

След две години практикуване на Фалун Дафа, студентът споделя, че първоначалният възторг от откриване истината за смисъла на живота, вселената и космоса, се е превърнал в по-задълбочено разбиране.

Когато говори за бъдещето, Давиде казва, че все още обмисля кой път да поеме по отношение на професионално развитие, но е сигурен, че ще продължи да практикува Фалун Дафа.

 


 

Този уебсайт използва cookies