момиче Белгия Англия тормоз подигравки

Лорета Дюшан сега е щастлива съпруга и майка на две деца. Външният ѝ вид излъчва самоувереност и някой трудно би повярвал, че е отраснала в страх, самота и отчаяние.

През юношеските си години младата белгийка става жертва на тормоз и подигравки, но все пак намира лек за раненото си самочувствие и успява да се възстанови.

Ето продължение на нейния разказ.

Смисълът на живота

Това са само няколко примера за тормоза, който преживях през ученическите години. По онова време вярвах, че няма към кого да се обърна за помощ, затова усъвършенствах способността да укривам тези случки; не казвах на никого за тях, включително на семейството си. Преструвах се на нормално момиче, въпреки че бях силно травматизирана.

Спомням си, че когато бях на 16 години, всяка вечер плачех в леглото, докато заспя; не исках да водя такова мизерно съществуване и се чудех каква е ползата от живота, ако трябва да страдам толкова много и накрая да умра.

Зададох си безброй екзистенциални въпроси: каква е целта на живота? Дошла съм тук, за да бъда обиждана и това е всичко? Или имам мисия, която тепърва предстои да открия и изпълня?

Тези въпроси доведоха до събития, които завинаги промениха живота ми към по-добро: запалиха духовната искра у мен и отключиха съзнателната ми страна, която винаги е била част от мен, но досега беше напълно потисната.

Духовно търсене

Интереса към духовното дължа на родителите си и техния стремеж към осъзнаване смисъла на живота. Те ме запознаха с медитация, йога и древни учения като будизъм и даоизъм, благодарение на които получих спокойствие, своеобразно убежище и смелост, които не бях имала преди.

Докато търсех отговора на въпроса защо сме на този свят, любопитството ми се увеличи и започнах свое собствено духовно търсене. Така открих това, което буквално ми върна обратно собствения ми живот.

Натъкнах се на това нещо през 2006 г., тогава бях 19-годишна. Заедно с родителите си посетих изложение за духовни учения. Възрастна жена ни даде листовка за Фалун Дафа. Това е традиционна китайска практика, която учи човек да се самоусъвършенства, т.е. да подобри съзнанието и тялото си, следвайки принципите Истинност, Доброта, Търпение. Така човек постига мъдрост и духовно просветление.

Практиката включва комплекс от четири правостоящи упражнения, седяща медитация и морални учения, изложени в книгата "Джуан Фалун" ("Въртене колелото на закона" в превод от китайски език). Разбрах, че над 100 милиона души по света практикуват Фалун Дафа и че всички дейности на практиката са безплатни.

Възвърната самоувереност

Книгата "Джуан Фалун" отговори на всичките ми въпроси за смисъла на живота. Тя ми даде мъдростта да приемам нещата леко и винаги да отвръщам с доброта във всяка ситуация, дори когато някой е несправедлив, враждебен или жесток с мен. Научих, че истинността, добротата, търпението и самоконтролът са сред многото добродетели, част от истинната същност на хората.

Изпитах силно щастие, непознато ми дотогава. Чувствах се все по-силна; опрощение и оптимизъм замениха гнева, неприязънта и мислите за отмъщение, които таях заради всички години на тормоз в миналото.

Самоувереността ми също започна да се възвръща. В университета, ако някой се опитваше да ме тормози, успявах да се справя със ситуацията с достойнство. Такъв инцидент се случи по време на стажа ми като трудов терапевт в център за хора с психически увреждания.

Един ден, менторът ми каза със саркастичен тон: "Чудя се дали да не ти поставя най-ниската оценка и да не призная стажа ти." Отговорих ѝ любезно, но самоуверено, от което тя остана изненадана и може би малко ядосана на моята самонадеяност, но накрая одобри стажа ми.

Преобразуване отвътре навън

Постепенно успях да си дам ясна сметка за собствените способности. Осъзнах, че това се дължи на личностно и духовно преобразуване, което протичаше отвътре навън. Знаех, че това ми се случва благодарение на учението на Фалун Дафа.

Впоследствие напълно забравих онези, които ме бяха тормозили. Вече не изпитвам омраза към тях. Вървя неотклонно по пътя на своето самоусъвършенстване според принципите на Фалун Дафа: Истинност, Доброта, Търпение, и изоставям чувствата на малоценност и страх.

Животът винаги ще ни поднася предизвикателства и изпитания, но вярвам, че във всеки един от нас има сила и цел, които са проява на божественото милосърдие в нашия живот.

Надявам се моята история да помогне на онези, подложени на тормоз, подигравки и други предизвикателства, да придобият вяра във висшата, божествена сила и да открият пред себе си светла посока и бъдеще.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies