кмет Бърно Чехия Фалун Гонг

Петр Вокржал, кмет на втория по големина чешки град Бърно, изрази силно безпокойство от продължаващото вече 19 години преследване на Фалун Гонг от комунистическата партия в Китай.

"С голям интерес се запознах с материалите, които ми изпратихте, както и с информация от други източници", написа Вокржал в отговор на електронно писмо от местна последователка на духовния метод.

"Макар да съм чувал за съществуването на движението Фалун Гонг, досега не се бях запознавал с него в детайли. Трябва да призная, че съм шокиран от информацията, която открих.

Тоталитарните режими винаги са били способни да направят всичко възможно, за да останат на власт, включително да прибягнат до отвратителни практики като търговията с органи.

Все пак това не е първият път, когато диктаторски режим — в борбата си за власт — подкрепя и прикрива неприемливи от човешка гледна точка и етично нетърпими престъпления.

Въпреки това, степента на организация и зверство на конкретното поведение истински ме ужасява. Надявал съм се, че в 21-и век ще чуваме за тези практики само от учебниците по история, но за съжаление съм грешал.

Бих искал да изразя солидарност с движението Фалун Гонг, което считам за толерантно и мирно. Вярвам, че агресията срещу него е чисто политическа и е още едно доказателство, че китайската комунистическа партия не е изоставила кървавите практики, с които е изпълнена цялата ѝ история.

Затова ние, които имаме дълъг опит с тази идеология, не трябва да оставаме безмълвни, защото нашето мълчание ще се равнява на опрощение за всички, въвлечени в престъпленията на комунизма."

 


 

Този уебсайт използва cookies