Европейска Фалун Дафа конференция Прага България

Тазгодишната европейска конференция за обмяна на опит в самоусъвършенстването по Фалун Дафа се проведе на 29 септември 2018 г. в чешката столица Прага.

Над 1500 последователи на едноименната духовна практика от 37 държави, включително България, присъстваха на тържественото събитие.

Целта на конференцията е да предостави възможност участниците да споделят как са успели да подобрят своя характер и здраве, следвайки принципите Истинност, Доброта, Търпение, и изпълнявайки петте медитативни упражнения на древното китайско учение.

Есета прочетоха двадесет души от Чехия, Германия, Англия, Швейцария, Норвегия, Латвия, Австрия, Франция, Гърция, Черна Гора, Белгия и Кипър.

Сред тях най-младият беше 13-годишният Габриел от Германия. Той спечели бурните аплодисменти на публиката с дълбоките си прозрения за живота и с разказ как е информирал свои съученици за продължаващото преследване на Фалун Дафа в комунистически Китай.

С оглед на оптималната ефективност на събитието, организаторите бяха подсигурили симултанен превод на 13 езика.

След края на конференцията, няколкостотин участници прочетоха заедно глава от книгата "Джуан Фалун", която включва цялостната философия на Фалун Дафа. Автор на книгата е г-н Ли Хонгджъ, основател на духовната практика.

Подобни конференции за обмяна на опит в самоусъвършенстването се провеждат близо две десетилетия в над 100 държави, където Фалун Дафа е популярна. В Ню Йорк ежегодно се провежда световна конференция, на която обичайно присъства и самият г-н Ли Хонгджъ, наричан уважително "Учител" от последователите.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies