Шен Юн принц Франция

Концертната зала "Пале дьо Конгре" във френската столица Париж стана на 16 януари 2019 г. домакин на спектакъл на "Шен Юн", най-голямата в света компания за класически китайски музика и танци. Билетите бяха напълно разпродадени.

В публиката седеше и френският принц Жан Орлеански, дошъл да се наслади за първи път на красотата на спектакъла и на възраждането на петхилядолетната китайска култура.

Кралската особа сподели, че представлението му е дало чувство на "бягство в друг свят, пълен с цветове, поезия и хумор".

Принц Жан Орлеански, херцог на Вандом, е вторият син на принц Хенри (граф Парижки и херцог Френски) и херцогиня Тереза Вюртембергска. Той е първи наследник на френския трон.

Потомъкът на крал Луи XIII беше възхитен от "техниката и енергията на класическия китайски танц": форма на изкуство, непозната му досега. Той оцени високо и красотата на костюмите в спектакъла.

Според френския престолонаследник, "Шен Юн" предлага на публиката бягство от реалността, но в същото време напомня за значението на "традицията и културата" в нашия "прекалено материален" свят.

"Спектакълът е прекрасен. Имаме нужда от него. Станали сме твърде материални, затова трябва да намерим начин да избягаме. Нуждаем се от поезия; необходима ни е връзка с Небето и с божественото. Всичко, което виждаме в това представление, ни помага да установим такава връзка.

Важно е хората да не забравят откъде са дошли и каква е целта на живота им. Важно е да не забравяме, че сме създадени от божествени същества."

За принц Жан Орлеански, който определя себе си като "християнски принц и френски принц", "Шен Юн" предлага връзка с божественото и е прозорец към Небето.

Именно това е мисията на базираната в Ню Йорк, САЩ, компания "Шен Юн": да възроди автентичната и полубожествена китайска култура.

"Когато не знаеш своето минало, е трудно да знаеш накъде отиваш. В свят, където хората не помнят историята, традицията и културата са много важни. Тогава 5000 години култура са солидна основа."

Тъй като реалността на ежедневието често взема превес над светостта и поезията на живота, принцът цени още по-високо съществуването на спектакъл като "Шен Юн".

"'Шен Юн' е вдъхновен от митове, легенди и фолклор, от различни етнически малцинства в Китай, от дългата поредица династии в историята, и разказва истории за страната чрез музика и танц.

Тук ни представят множество сюжети, различни личности, разнообразни култури, етнически групи, традиционни костюми, стихове, истории, характерни за различни области в Китай: намирам всичко това за много, много интересно, и нещо, от което можем да научим много."

Принц Жан Орлеански изрази желание следващия път да посети спектакъла на "Шен Юн" заедно със съпругата си.

Източник: https://www.theepochtimes.com/prince-jean-dorleans-shen-yun-invites-us-to-escape-into-another-world-full-of-color-poetry-and-humor_2772130.html

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies