Русия Фалун

Последователи на духовната система Фалун Гонг от Русия, Украйна и България се събраха в Санкт Петербург между 3 и 5 януари 2015 г. за ежегодна среща за обмяна на опит в самоусъвършенстването.

Срещата започна с изучаване на книгата "Джуан Фалун", която е основната философия на Фалун Гонг (още известна с името Фалун Дафа).

Последва изпълнение на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа. Движенията на упражненията са лесни за научаване и спомагат за подобряване на здравето, намаляване на стреса и повишаване на мъдростта.

Следващите два дена бяха посветени на групова дискусия и обмяна на опит. Мнозина споделиха как следват и прилагат принципите на духовния метод: Истинност, Доброта, Търпение, в своето ежедневие. Други разказаха за участието си в инициативи с цел осведомяване на обществеността относно същността на Фалун Дафа и продължаващото повече от 15 години преследване срещу последователите ѝ от комунистическата партия в Китай.

Руска последователка разказа за пътуването си до Ташкент, столицата на Узбекистан. Тя и още четирима привърженици на духовната практика започнали да разговарят с хората още от летището. Докато единият обяснявал на хората, останалите събирали подписи в петиция, която се обявява за прекратяване на репресиите в Китай. Успели да съберат много подписи още преди да са стигнали митническия контрол.

После петимата посетили Министерство на правосъдието и оставили там информационни материали. След това се срещнали с представители на Министерство на външните работи, Министерство на гражданските дела, Главната прокуратура и Държавната Дума. Няколко държавни служители предложили подкрепа.

По време на тридневната среща в Санкт Петербург последователите на Фалун Гонг разговаряха дълго как да си сътрудничат по-добре, как да разрешават конфликтите помежду си по най-добър начин и как да се освобождават от човешки привързаности. Те признаха, че в отношенията помежду им все още се проявяват фактори от комунистическото минало, които разделят хората, формират недоверие, подозрителност и завист.

Мнозина споделиха усещането, че всички тези негативни фактори са изчезнали в процеса на груповото изучаване на книгата "Джуан Фалун", че средата постепенно се е подобрила и хармонизирала, а преградите между хората са се стопили.

Някои отбелязаха, че благодарение на споделянето са видели в себе си недостатъци на характера, които ще се опитат да отстранят.

В края на срещата, участниците си пожелаха да се самоусъвършенстват по-усърдно през новата 2015-а година.

По време на новогодишните празници подобни срещи се проведоха и в други руски градове: Ростов, Красноярск и Екатеринбург.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies