Китай изтезания

Ма Дзюмей, 50-годишна, живее в град Чандзи, провинция Синдзян, и е последовател на духовната практика за самоусъвършенстване Фалун Гонг, още известна като Фалун Дафа.

Китайската комунистическа партия възприема огромната популярност на Фалун Гонг като заплаха за властта си и репресира симпатизантите на медитативния метод от 1999 г. насам, въпреки доказаните ползи за здравето и характера в резултат от изпълнението на петте медитативни упражнения и следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение.

Заради кампанията на репресии, Ма била многократно арестувана и лишавана от свобода. Последно я освободили от затвор през 2011 г. След освобождаването си Ма започнала работа в дом а възрастни хора. Арестували я отново на 9 декември 2014 г.

Малкият брат на Ма, Ма Дзюдзюн, също привърженик на Фалун Гонг, бил подложен на жестоки изтезания. Той починал в психиатрия в град Урумчи през 2004 г. По това време Ма била държана в женски затвор в Синдзян, и не ѝ разрешили да отиде на погребението на брат си.

Братът бил отговорник за мястото за изпълнение на медитативните упражнения на Фалун Гонг в град Чандзи. Полицаи го арестували и изпратили в трудовия лагер "Уудзяцю" през октомври 1999 г. за две години. Там той бил подложен на жесток побой, включително с електрошокови палки.

Привързали го към легло в продължение на четири месеца, защото обявил гладна стачка в знак на протест срещу незаконното си задържане. Удължили присъдата му с осем месеца. Освободили го през май 2002 г.

Впоследствие го държали два пъти в център за промиване на съзнанието. След това го арестували отново на 4 март 2004 г. и държали в психиатрията в Урумчи. Братът на Ма починал на 27 септември 2004 г. на 41 години.

Отговорни за репресиите на Ма Дзюмей са полицаи от полицейски участък Луджоулу в град Чандзи, провинция Синдзян:
Джао Айпин, мобилен телефон: +86 1588 6929 619
Ян Рунмао, мобилен телефон: +86 1309 5069 909


 

Този уебсайт използва cookies