преследване Фалун Гонг Китай

Нови 274 ареста на последователи на Фалун Гонг през октомври документира световният информационен портал на духовния метод, Minghui.org, в доклад от 4 декември 2019 г.

Други 127 последователи са били тормозени, а най-малко 152 остават в ареста по време на публикуването на доклада. 24 задържани са над 65-годишни, а най-възрастният е на 87 години.

Арестите са извършени в 26 китайски провинции и централно контролирани общини. Най-много са задържанията в провинция Хубей (53), следван от Ляонин (41).

През същия месец, 39 последователи на Фалун Гонг в Китай са осъдени на затвор, съобщи Minghui.org на 19 ноември.

Причина за присъдите е информиране на обществеността за преследването на Фалун Гонг, включително разговаряне с хора за Фалун Гонг и разпространяване на брошури, календари и листовки с информация за Фалун Гонг.

11 от осъдените последователи са глобени със сума на обща стойност 68 000 юана (17 000 лв.), средно 6182 юана (1550 лв.) на човек.

Шестима от последователите са над 65-годишни, и са получили присъди от 1,5 до 7 години. 71-годишният Пън Сунуей е осъден на 7 години затвор.

Осъдените са от 14 провинции и общини в Китай, като провинция Ляонин е с най-много присъди - 6. Продължителността на присъдите е от 1 до 11 години, средно 3,32 години.

Фалун Гонг, известен още с името Фалун Дафа, е традиционна практика за усъвършенстване на духа и тялото. Преследвана е от комунистическата партия в Китай от 1999 г. насам заради огромната си популярност: между 70 и 100 милиона души, по данни на китайското правителство от началото на 90-те години на 20-и век.

Миналия юни, базиран в Лондон международен трибунал потвърди, че в държавни китайски болници убиват последователи на Фалун Гонг, с цел да продават органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация. Около 1,5 милиона затворници на съвестта може да са жертвите на този нов вид геноцид в периода 2000-2016 г.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies