Китай полиция Фалун Дафа

Много китайски полицаи са наясно с истината за Фалун Дафа и все по-малко от тях следват клеветническата пропаганда на комунистическата партия срещу духовната практика. Мнозина са осъзнали, че практикуващите Фалун Дафа са добри хора, които следват принципите Истинност, Доброта и Търпение, и затова отказват да участват в преследването им.

По-долу са два разказа на очевидци за случки с полицаи, отказали да репресират практикуващи Фалун Дафа в Китай.

Полицай отказва да арестува практикуващ Фалун Дафа

Практикуващ посетил село в провинция Хъбей, за да разкаже на местните жители истината за същността на духовната практика Фалун Дафа и за гоненията срещу нейните симпатизанти в Китай. Местен жител се обадил в полицията, за да докладва практикуващия и да иска да го арестуват.

Когато дежурният полицаят научил, че от него се иска да задържи практикуващ Фалун Дафа, той отвърнал на висок глас: "Нямам време!"

По-късно полицаят споделил пред разказвача на случката, че е наясно, че практикуващите Фалун Дафа са добри хора, които живеят в съответствие с принципите на Истинност, Доброта и Търпение. Често му се случвало да получава подобни обаждания и всеки път им отговарял по този начин.

Но веднъж нямал избор и трябвало да отиде при наклеветен практикуващ. Оказало се, че познава лично практикуващия и по-късно го освободил.

"Дори да не го познавах, пак щях да го освободя. На колегите в полицейското управление щях да кажа, че е избягал и не съм успял да го хвана", споделил полицаят.

Този полицай често предупреждавал практикуващите, когато полицията планирала акции срещу тях. Веднъж дори предал на директора на полицейския участък писмо от практикуващ, в което последният разкривал истината за преследването на Фалун Дафа.

Полицай връща пари на практикуващи Фалун Гонг

През май 2010 г. практикуващ разпространявал DVD дискове от спектакъл на танцовата компания "Шен Юн". Спектакълът представя традиционна китайска култура и се играе по цял свят, но е забранен от комунистическата партия в Китай. Заради това си действие практикуващият бил арестуван. Полицаи му нанесли побой и му избили три предни зъба. Обискирали дома му и конфискували 2,000 юана (560 лева). След това практикуващият бил съден и получил тригодишна затворническа присъда.

След като го освободили от затвора, практикуващият посетил полицейското управление, за да поиска обратно конфискуваните 2,000 юана, но полицаите отказали да му ги върнат.

Впоследствие той и близките му подали жалба в полицейското управление срещу извършителите, в която изложили подробно фактите за Фалун Дафа и незаконността на преследването. Служителят, който приел жалбата и бил наясно, че практикуващите Фалун Дафа са добри хора и не лъжат, казал: "Знам, че ми казвате истината. Ще говоря с колегите и ще се погрижа да получите парите си обратно."

На следващия ден практикуващият наистина получил парите си.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies