Ланджоу Китай

Осем практикуващи медитативната практика Фалун Дафа са арестувани в Китай на 18 и 19 юни в район Хонгу, град Ланджоу. В последствие двама от арестуваните са освободени, а останалите все още са в ареста.

Арестите са извършени след като на 13 май практикуващите излагат плакати относно практиката на обществени места.

Денят 13 май е датата, на която Фалун Дафа е представен пред обществеността в Китай през 1992 г. На този ден практикуващи често окачват плакати, за да привлекат вниманието на обществеността към преследването на практиката от китайският комунистически режим.

Арестите са наредени от отдела за вътрешна сигурност в град Ланджоу в провинция Гансу и служителите от “Управление 6-10” - таен отдел за сигурност, създаден да осъществява преследването на Фалун Дафа. “Управление 6-10“ притежава извънредни правомощия и има влияние над местната полиция, провинциалните правителства и съдилищата.

Доу Шяонин, един от арестуваните, е разпитван от полицаи от управлението на район Хонгу в нощта на 18 юни.

Гуан Луншан е арестуван на 19 юни заедно с още 6 други практикуващи. Техните домове са обискирани.

Бащата, сестрата и племенника на Гуан също са арестувани от полицаите в деня на обиска на дома му.

Гуан е отведен в центъра за задържане в района Хонгу. Практикуващите Доу Шяонин, Доу Чиусин, Сун Файин, Лу Дуншян и Бао са изпратени в първи център за задържане в Дзиуджоу.

Полицаи също опитали да арестуват брата на Гуан, Гаун Лунян и семейството му на 21 юни, но не успяват да влязат в дома им. Впоследствие полицаите изключват електрозахранването на семейството и поставят постоянна охрана пред сградата в която живеят.

В продължение на седмица, Гуан, съпругата му и синът са възпрепятствани да напускат жилището си. Влизащи и излизащи от сградата са разпитвани. Полицията забранила внасянето на храна и вещи за семейството.


 

Този уебсайт използва cookies