Китай Тиенанмън

Нов случай на груби нарушения на съдебната процедура при процеси срещу практикуващи Фалун Дафа в Китай бе докладван от Minghui, сайт на медитативната практика Фалун Гонг.

Съдебният процес срещу практикуващата Фалун Гонг Ли Сиенийн на 9 октомври 2015 г. бе опорочен от съда, като служители попречиха на адвоката на подсъдимата да присъства на съдебното дело. Допълнително, в нарушение на законовите разпоредби, съдът е информирал семейството на подсъдимата за процеса едва ден преди неговото провеждане.

Ли Сиенийн е арестувана от служители на полицията в Чъннан, местната полиция в Юндзи и Управление 6-10 в Юндзи на 1 юли 2015 г. Полицията обискира дома ѝ.

Тя е задържана в центъра за промиване на съзнанието в Дзилин, а след това е прехвърлена в Центъра за задържане в Хунчи.

Полицията се свързва със семейството едва седмица по-късно, с цел да изнуди семейството да покрие разходи за физически преглед на стойност 200 юана.

На 29 септември семейството на Ли успява да наеме адвокат.

Веднага след като научават това, служителите на Управление 6-10 започват да указват натиск на семейството да освободи адвоката, като двама от тях лично посещават дъщерята на Ли с тази цел. През това време служителите тайно насрочват процеса на Ли за сутринта на 9 октомври, като информират семейството за това едва на предния ден. Според законите в Китай семействата на подсъдимите трябва да бъдат информирани поне три дена преди процеса.

Въпреки всичко адвокатът успява да подаде всички нужни документи до 9 октомври. В деня на делото обаче съдията настоява за формално потвърждение на квалификацията на адвоката от Бюрото по правосъдието.

Адвокатът отива до Бюрото по правосъдие, където неговата квалификация е потвърдена. Служители на бюрото се свързват със съдията, който дълго време протаква разговора.

Когато накрая адвокатът успява да се завърне в съда, служителите там му казват, че процесът е завършил.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies