Китай Шандун

От август насам домовете на девет практикуващи медитативната практика Фалун Гонг от град Таиен, провинция Шандун в Китай са претърсени. Преди това, всеки един от практикуващите е подал криминална жалба срещу Дзян Дзъмин, бившия китайски диктатор.

Извършителите са агенти от подразделението за вътрешна сигурност на Дайюе, местната полиция и местната селска комисия. При обиските са конфискувани книги на практиката, mp3-плеъри и информационни материали.

Служителите разпитвали за имената на други последователи на практиката, които са съдействали за подаването на жалбите срещу Дзян и за изготвянето на информационните материали, намерени при обиска. Практикуващите били заплашвани и с арести, ако продължат да практикуват Фалун Гонг.

До сега близо 190 000 практикуващи по цял свят са подали жалби срещу Дзян Дзъмин. Той се смята за отговорен за началото на преследването срещу медитативната практика Фалун Гонг в Китай, което продължава вече 16 години и е отнело живота на хиляди последователи на практиката в Китай.

След наскорошна промяна в законодателството на страната стана възможно завеждането на съдебни дела срещу бившия диктатор. Реакцията от страната на властите обикновено е неутрална, но понякога ищците са подлагани на различни видове тормоз и често стават и жертви на насилие, главно от страна на Управление 6-10. Управлението е специално създадено от Дзян Дзъмин през 1999 г. с цел да организира и осъществява преследването на Фалун Гонг.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies