жена Китай кома

"Жена на 76 години умира след дълги години на преследване от китайската комунистическа партия", се казва в съобщение, публикувано на 23 февруари т.г. на сайта Minghui.org - сайт за новини, свързани с практиката Фалун Дафа и преследването ѝ в Китай.

Чън Шусиен от окръг Лицюен, провинция Шаанси, започва да практикува Фалун Дафа през 1997 г.

Фалун Дафа е традиционна китайска система за самоусъвършенстване, която включва медитация и комплекс от плавни упражнения. С практиката на Фалун Дафа, мигрената и високото кръвно налягане, от които Чън страдала хронично, изчезват.

След дълга кома, в която изпада през септември 2015 г. вследствие на множеството перманентни травми от насилието над нея, Чън умира на 1 февруари 2016 г.

"Тя е измъчвана и бита в трудовите лагери от 2000 до 2011 г. В резултат на това е парализирана и губи способността да се грижи за себе си", се съобщава на сайта Minghui.org.

Чън два пъти е съдена и затваряна в лагери за полагане на принудителен труд - през 2001 и през 2008 г.

В лагерите Чън е принуждавана да работи повече от 14 часа на ден, подлагана е на побои и насилие от надзирателите, насилвана е да приема неизвестни медикаменти. Била е инжектирана с вещества с неизвестен произход и в тези случаи кръвното ѝ налягане е достигало критични стойности, застрашаващи живота ѝ. Освобождавана е от лагерите по здравословни причини, като семейството ѝ е заставяно да заплаща 20 000 юана (5300 лева).

Китайската комунистическа партия започва преследването на Фалун Дафа през 1999 г. Привържениците на практиката, затваряни в лагери, са подлагани на произволен побой, лишаване от сън, насилствен труд, мъчения с електрошокови палки и други насилия.

Според независимата неправителствена организация, "Лекари срещу насилствено отнемане на органи", базирана в Ню Йорк, десетки хиляди практикуващи Фалун Дафа са убивани заради органите им с цел продажба за трансплантация.

 


 

Този уебсайт използва cookies