медитация упражнения Китай

В навечерието на традиционната Китайска Нова Година в Китай са проведени множество полицейски акции срещу привърженици на духовната практика Фалун Гонг, наричана още Фалун Дафа, която комунистическата партия преследва вече 17 години.

Арестувани са повече от 735 привърженици в цял Китай, а повече от 15 души се смятат за безследно изчезнали само за месец, от 1 януари до 5 февруари т.г., съобщава сайтът Minghui.org.

За 32 души има официални данни, че са арестувани, а 12 са откарани в така нар. "черни затвори" - неофициални затвори в Китай за неудобни, за комунистическата партия, групи.

От няколко дни до седмица са освободени 312 души, като възрастовата разлика на задържаните варира от 5 до 80 години.

Тези данни са от публикувания доклад на 29 февруари т.г. в сайта Minghui.org. Авторите на доклада подчертават, че тези данни са непълни поради информационната блокада от властите в Китай във връзка с преследването на Фалун Дафа. Реалният брой на арестуваните може да се окаже в пъти повече.

Според това съобщение, за същия период, полицаите са принудили роднините на арестуваните да платят за освобождаването им общата сума от 102 203 юана или приблизително 28 000 лв.

Арестите са извършвани на територията на Китай в 28 провинции и градове. Сред тях най-много арести са извършени в провинция Хъбей - 134 души, в Шандун - 133 души и в Ляонин - 60 души.

В Пекин на 21 януари т.г. година за пет часа са арестувани повече от 17 привърженици на Фалун Дафа без повдигнати обвинения и са лишени от свобода за 30 дни.

Арестуване, заради подаване на съдебни искове

Повече от 150 души са арестувани, след като са подали съдебни искове срещу бившия генерален секретар на комунистическата партия, Дзян Дзъмин, за подвеждане под отговорност и осъждането му за престъпления срещу човечеството и геноцид.

По данни Minghui.org до 28 февруари т.г. са подадени съдебни искове от 205 750 души.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies