Китай практика Фалун Гонг

Практикуващата Фалун Дафа от Пекин, Ян Дзинсян, e лежала в затвора няколко пъти, откакто следва медитативната практика за последните 19 години. В затвора е изтезавана и заливана с неизвестни химически вещества. Ето и нейната история, разказана от сайта "Minghui.org", за който тя даде интервю.

Ян започва да практикува Фалун Дафа през 1996 г. Тя споделя, че Фалун Дафа ѝ помага да се избави от хронични заболявания.

Ян разказва, че след като започва преследването на Фалун Дафа през 1999 г. полицаите я арестували няколко пъти и правили обиск в дома ѝ. През 2000 г. полицаи нахлуват отново в дома ѝ, за да я арестуват.

Тя разказва, че полицаите я биели и изтезавали с електрошокови палки, като настоявали тя да се признае за виновна, за това, че следва практиката Фалун Дафа.

За следващите десет години, тя остава в затвор, където е подлагана на различни мъчения и унижения: лишавали я от сън, обливали я със студена вода и много други мъчения.

Тя се опитала да започне гладна стачка като протест срещу нечовешкото отношение към нея, но охранителите заповядали на други затворнички да я хранят насилствено.

За известно време я приели в болницата. Състоянието ѝ се влошило, когато се върнала в килията. Забранили ѝ да използва тоалетна, да се обажда по телефона, както и нейните роднини да я посещават.

След това я освободили от затвора през 2010 г., през месец май 2016 г. пак е арестувана от властите.

Тя разказва, че, за да я накарат да мълчи са изливали върху главата ѝ неизвестен химикал. Не можела да си отвори очите и се задъхвала. За да я накарат да спре да крещи полицаите няколко пъти ударили главата ѝ в масата.

По думите на Ян полицаите също се опитвали да ѝ вземат кръв за изследване. Тя разказва: „Те ми натискаха устата и стискаха шията ми. Ръката ми беше цялата в кръв. Лекарите отказаха да ми правят изследвания в това състояние и полицаите ме пуснаха.“

Най-вероятно в следствие на неизвестният химикал, с който била заливана, кожата ѝ станала тъмна като изгоряла от слънцето.

Началниците на следствения изолатор отказали да я приемат без лекарски преглед. За това я закарали в полицейския участък Юнин в Пекин. Но там нямало свободни места. Накрая върнали Ян у дома ѝ.

Привържениците на Фалун Гонг са преследвани от китайската комунистическа власт от 1999 г. до сега. Те са жертви на мъчения, побои и изнудвания.

Информационен Център Фалун Дафа България продължава да следи за информация за пострадали в следствие на репресиите практикуващи и съобщава за тяхното състояние.

 


 

Този уебсайт използва cookies